Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazdıklarınızda haklı olduğunuzu söylemekle birlikte birkaç bişey eklemek istiyorum.

Bizim ülkemiz aslında bir cennet fakat ekonomi düzgün yönetilemiyor, en kötüsünden bir şube müdürünün altında bile makam arabası var

geçen bir haber okudum Bartın Üniversitesi rektörüne 3 yıllık Audi A6 araç kiralanmış 330 bin TL ye

Şoför, yakıt ve vergiler hariç 3 yıllık 330 Bin TL.
Bunları halk ödüyor, bunlar dediğiniz alanlarda değerlendirilebilir. Eğitim, sağlık vs vs.

Ama dediğiniz şeylerin olabilmesi bir döngüye bağlı, devlet desteği şart bilinçli toplum olması için. Halkı eğitmek şart, eğitim sistemini rayına oturtmak şart vs vs.

Hocam sürekli aynı tartışma var.
Devleti dönüştürürsek toplumu dönüştürürüz yanılgısı.
Devlet düzgün yönetilemez toplum düzgün olmadığı sürece.
Devleti yöneten adamlar uzaydan gelmiyor bu toplumdan çıkıyor.
Bartına kıytırık bir üniversite kurup hiç bir bilimsel faaliyet yürütülmediğinde kimsenin sesi çıkmıyor.
Benim vergilerim ile hiç bir bilim üretilmeyen 2 tane makalesine atıf yapılmayan üniversiteyi neden kurdunuz diye soran yok ki rektörünün arabasını soran olsun.

Yani önce değişimin halktan başlaması lazım.
Vatandaş kendini geliştirmeye, daha verimli çalışmaya özen göstermezse devlet de memleket de gelişmez.
Avrupa'daki insanlar devletin onların iyi eğitmesi yüzünden gelişmiş bir ülkede yaşamıyorlar.
Avrupa'daki insanlar düşünüyorlar, çalışıyorlar, yüksek beklentilerine uygun şekilde oy veriyorlar.
Oy verdikleri adamları takım taraftarı gibi desteklemiyor yakalarına yapışıp hesap soruyorlar.

Bir gün AKP'liler genel başkanlarını idealize etmeyi bırakıp yakasına yapışıp hesap sormaya başlarlarsa o zaman memleket kalkınır.
O zamana kadar ülkeyi hangi partinin yönettiğinin hiç bir önemi olmaz.

abcgrup adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yallah Almanya'ya hiç durmayın. Götü boklu Suriyeliler geldikleri günden itibaren Avrupa'ya her yoldan ölümü alarak gitmeye çalıştılar. Siz 15 senedir gidemediniz türlü bahaneler ürettiniz.

Dünyada yüzlerce yaşanacak yer var burada kalmak zorunda değilsiniz yok gidemiyorsanız kendi rezilliğinizin üstünü kapatmaya çalışmak için başka şeyleri eleştirmeyi bırakın.

Almanya, Amerika, Irak, İran, Arabistan sizi bekler herkes sevdiği yaşam koşullarının iyi olduğunu düşündüğü ülkeye gitsin.
En sevmediğim konuşma şekli.
Kimin ülkesinden kimi kovuyorsun üstad.
Memleketin tapusunu üzerine mi yaptılar.
Anamızı eleştirince yeni aile, teknik direktörümüzü eleştirince yeni takım mı arayacağız?
Bu memleket kimsenin babasının malı değil.
Dinciler Suudi Arabsitana, yok ateistler Hollanda'ya, yok komünistler Rusya ya...
Bunun adı tam olarak faşizmdir, kendi gibi düşünmeyene yanında yaşama izni vermemek.