Merhabalar, aramızda tüketici hukukunda bilgi sahibi bir arakdaş varsa bir sorum olacak.
Bir apart işletmesi senet imzalatarak konaklama işlemi için şart sunmuştur, sözleşmelerinde 3 ay içinde çıkmak isteyenlerin seneti ödemek zorunda olduğuna ilişkin bir ibareleri mevcut.

Şimdi ben 3 aylık ödeme yapıp 2 ay konaklama yaptım.(her ay için ücretini ödeyerek) Fakat 3. ay için yerime birisini bulmam kaydı ile 3. ay'ın ödemesini iade edebilecekleri şeklinde bir YALAN söylediler. Yerime birisini bulduğum halde ödememem sağlanmadı. İade alamadım telefonlarıma bakılmadı vs.

Bende buna istinaden tüketici heyetine başvurdum.
Heyet beni haklı buldu.

Beni haklı bulma sebepleri:

Karşı tarafın;
Ellerinde imzalı bir sözleşmem yok. Sadece boş bir sözleşme örneği sunmuşlar bu nedenle.
Ellerinde herhangi bir şekilde "borcum yoktur" ifadesi içeren, imzalı bir belge yok.
Taksitlere ek olarak aldıkları kullanım (doğalgaz, elektrik vs.) faturalandırılmaları düzgün yapılmamış.

Şeklinde sıralanmış ve haklı bulunmuşum.

Buna rağmen karşı taraf bunu hazım edemeyip tüketici mahkemesine gitmiş.
Sonuç istemleri: heyet kararının iptali, gider ve avukatlık masraflarının bana yüklenmesi.

Bende aynı şekilde aynı sonuçları isteyen, ödememin yapılmasını, avukatlık ücretlerinin ve masrafların davacı tarafın ödemesini istediğime ilişkin bir savunmayı avukatım eşliğinde yazıp gönderdim.

Yukarıda saydığım sebepler göz önüne alınırsa, tüketici heyetinin de davayı lehime sonuçlandırması yüksek ihtimal midir?
Ellerinde sadece faturalar var ödemeleri yaptığıma dair. Başka bir şey yok.