Biraz sert olmuş ama zaten tavsiyeler arıyorum.
Öncelikle kendime "yazılım uzmanı" demedim. Web geliştiricisiyim yazdım. Yazılımcı kullanmamaya dikkat ederim.
* Bende şunu sezdiğinize inanıyorum: "Bu çocuk bir iki dil öğrendi; şimdi pc. müh okumaya ihtiyaç duymuyor." demek istediniz sanırım...

* 12 yaşımdan itibaren sırasıyla; Bedava-Sitem, Blogger, Wordpress; HTML, CSS, jQuery, PHP, Laravel, Vue. Birisi kafama silah dayayıp öğren demedi. Sadece meraktan...
(8 yılın vermiş olduğu diğer birikimleri buraya yazsam sığdıramam; sizde kendinizden biliyorsunuzdur diye umuyorum).
"Olsa olsa web programcısı deyin kendinize. Bi iki algoritma öğrenin, yapay zeka dersleri alın. Mühendis olun."
Eğer kastınız öğrenmek ise; Udemy'de tonla ders var ki 2 sene önce Machine Learning dersini satın almıştım. Eğer ünvan ise; farklı.
* PC müh. son zamanlarda uzaktan bakmamın nedenleri:
- C, Java vb. programlama dillerini baştan gösterilmesi;
- İleri seviye fizik dersleri almak ve sınavları vermek vb. sayılabilir.
Benim alakam olmayan bir alanda bir bölüme gidersem daha yararlı olabilir mi sorusuna cevap arıyorum.
* Bir kişi Buffer'i 2010 da yatak odasında geliştirdi.
- Şuan +100 kişilik ekipleri var. Android, IOS, Web için ayrı ayrı ekipleri var.
- 4 milyon üyeleri var. Aylık 500.000$-1.000.000$ kazançları olduğunu düşünüyorum. Demem o ki sadece web geliştiricisi diyip geçmeyin.
* Buffer tarzı uygulama için en az 3 ay daha kod işi var.
* Eğer sistem tamamlanırsa; ve olumlu işaretler alırsak; ABD'de şirket açılacak. Bütçe ayrılacak. Sanal pos. Reklam.
Sanırım pek sıkıya gelecek birisi değilimişim. Maalesef instagram'da gezmiyorum. Günde 15 saat pc başındayım. Kişisel gelişimime önem veriyorum. (E-kitap, Haluk Tatar)
* Türkiye'de Buffer tarzı Fixerkit adında bir site var. Arayüz olarak çok dandik gözüküyor. Hatırı sayılır ziyaretçisi de var. Kısacası rakiplerimin de farkındayım.
* B planım: Sırf söylemiş olmak için yazmıyorum; emin olun ekmeksiz kalmam. Front-end destek verdiğim firmalar; adsense sitelerim var.
Sanırım baya uzun oldu; zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.