Benzer bir dolandırılma vakası başıma geldi. Seneler öncesiydi, amerikadan 500 liralık bir alışveriş yaptım. Geri dönmüş, ve kargo masrafını kesip bana iade edeceklerini söylemişlerdi, ürün ellerine ulaşır ulaşmaz. Neyse ulaşmış, bana haber bile vermiyorlar, niye yatırmadınız dedim. Paket açılmış dedi, satamayız tekrar dedi. Halbuki saydam bir etiket var ufacık onu kaldırıp paket açılabiliyor. Ben almadığım ürüne neden para vereyim dedim, öyle anlaşmadık dedim. Kargoyu kesin, iade edin dedim. Adam iade etmiyoruz dedi.
Tüm email yazışmalarını, faturaları, harcama dekontu vs hepsini aldım. Sonra bankayı aradım, kaldı ki 40 gün böyle bir şey söz konusu değil, maddeler değiştiyse de ben bilmiyorum. Neyse 2 ay sonra bankadan para iadesi işlemlerini başlattım. Tüm belgeleri, bankaya gönderdim, email olarak ve iade işleminii başlattım. Kargo takip numarasına kadar, geri dönme çıktısına kadar her şey teslim ettim. 4 ay sonra paramı 660 tl olarak aldım. Sebebi de doların yüksek olmasından kaynaklı oldu. Dolar bazında iade yapıldı. Kargom da cebimde kaldı. Adamlar akıllı sandı kendilerini, kargo parasını kesin demiştim, dolandırayım derken kargo parası da onlara yazıldı. O zaman kargo parası 30 dolardı. Banka Finans, Enpara'ydı.
Yapacağın işlemler şunlar,
+Tüm yazışmalar -email veya müşteri temsilcisi ile chatta yaptığınız yazışmalar da olur- ,
+kargo takip numarası , kargo hareketleri - ürünün size gelmediğini ispatlamak için-,
+faturalar,
+ödeme dekontları.
Ve hesabınızın blokelendiği gibi detayları da yazın. Banka tarafına gönderin. Onlar paranın transfer olduğu banka ile iletişime geçip sizin adınıza tüm işlemlerinizi hallediyorlar. Hizmet almadığınız, ürünün size gelmediğini ispatladığınız takdirde o parayı söke söke alırsınız. Bu yüzden kargo hareketlerini de ekleyin. Para iadesini dolar cinsinden alırsınız, o yüzden iade aldığınız günün kur değeri ile para hesabınıza yatar.