EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İçinizi karartmak gibi olmasın ama o iş o kadar basit değil

Her okulda olmayabilir; 6 ayın sonunda okula döndüğünüzde sorun yaşamanız muhtemel, örneğin 50 geçer notlu dersten 49 alsanız hocanız 1 puan bile fazladan vermeyebilir.

Notunuzu kırıp yasa dışı bir şey yapmazlar ama fazladan 1 puan bile vermeyip, 49 ile dersten kalabilirsiniz.

Bizim üniversitede dürüstlüğe çok değer veriliyordu.

Bence gidip görüşün, özür dileyin.
Özür diledim mail attım zaten. Dediğiniz doğru bu şekilde bir ithamla karşılaşabilirim.
Sınav kağıdımın boş olmasından dolayı kendimi şu şekilde savunabileceğimide düşünüyorum:

Öğrenci disiplin yönetmeliği:

Kınama cezasını gerektiren disiplin suçları
madde 5

d) Sınavlarda kopyaya teşebbüs etmek.

Teşebbüste kınama, kopya çekmekte 1 yarıyıl disiplin cezası var. Bu nedenle savunma sırasında kopya çeksem kağıda yazardım, burada benim durumum sadece kopyaya teşebbüstür gibi birşey söyleyeceğim.

beyuzman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
elinin fotosunu çektimi yazdıklarınnı fotosunu çektimi ders hocası kopya kabul ederse seni kurula sevk ederler kuruldaki hocanın insiyatifine bağlı siciline işlenip işlenmemesi ama en az bir dönemden başlıyor ceza kınama olsa bile sicile işleyebilir
Çekti işte çekmese yırtması çok kolay. Yasalar nezlinde kanıtlanamayan suç suç teşkil etmez der çıkardım işin içinden.

EgemenPolat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İçinizi karartmak gibi olmasın ama o iş o kadar basit değil

Her okulda olmayabilir; 6 ayın sonunda okula döndüğünüzde sorun yaşamanız muhtemel, örneğin 50 geçer notlu dersten 49 alsanız hocanız 1 puan bile fazladan vermeyebilir.

Notunuzu kırıp yasa dışı bir şey yapmazlar ama fazladan 1 puan bile vermeyip, 49 ile dersten kalabilirsiniz.

Bizim üniversitede dürüstlüğe çok değer veriliyordu.

Bence gidip görüşün, özür dileyin.
beyuzman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
elinin fotosunu çektimi yazdıklarınnı fotosunu çektimi ders hocası kopya kabul ederse seni kurula sevk ederler kuruldaki hocanın insiyatifine bağlı siciline işlenip işlenmemesi ama en az bir dönemden başlıyor ceza kınama olsa bile sicile işleyebilir

Birde böyle birşey var, bu postumu okudunuz mu? Kalınla yazdığım yeri okuyun lütfen:

https://www.r10.net/1074293429-post6.html