Old adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında sınav başlamadan bu tarz bir durum olduğunda sadece uyarması gerekirdi, tutanak tutmaması gerekiyordu, ortada suçlayacak bir şey yok çünkü. Elinizde bıçak olması sizin cinayet işleyeceğiniz anlamına gelmez. Dersin hocasıyla konuşun, suçunuzu kabul ettiğinizi ama kopya çekecek bir durum oluşmadığını söyleyin, sıkıntı olacak bir durum olacağını sanmıyorum.
Aynen öyle, bakalım ne olacak.

yahyagokgoz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dur bakalım hemen bozma moralini seni savunmaya çağıracaklar daha, sınav başlamadığı için olaydan kurtulma şansın bence yüksek sonuçta kopyayı kağıda geçirmedin ve son ana kadar tekrar yapmak için yazdın ve sınav başlamadan silecektin? Olamaz mı yani
Moralim bozuk değil, küçüklükten bu yana istenmeyen durumlarla çok fazla karşılaştığım için rutin bir gün geçiriyormuşum gibi
Silmen gerekliydi diyecekler. Ben muhtemelen şu ifadeleri kullanacağım. Vize notunda iyi bir puan alamamamdan dolayı finalde yüksek not almak istedim. Elimde yazan yazılarda ipucu niteliğindeydi. Hocanın yazdığı elinde kopya vardı ifadelerini sadece ipucu olarak görüldüğü taktirde kabul ediyorum. Ceza hususunda dersten bırakmayı kabul ediyorum.

Ayrıca bu sorunun 2. bir sebebi daha var. Tutanağı tutan hocanın arkadaşı geçen sene sınıf ortamında bir arkadaşımızı rencide etmesi sonucunda gidip şikayette bulundum. Hem hukuki yollarla hemde üniversitede gerekli mecralara. Bunun neticesinde hoca hem para cezası hemde uzaklaştırma almıştı. Konuyu burayla bağdaştırıyorum açıkçası