Merhabalar,
Uzun bir süredir n11 hepsiburada gittigidiyor epttavm letgo gibi pazar yerlerinde faaliyet gösteriyorum. Bu işe ilk n11 ile girdim ve girdiğim günden beri hiç ısınamadığım ama en çok ürün sattığım site sanırım. Lakin bu son dönemlerde artık canıma tak eden bir kaç nokta var;
1- Sabit komisyon oranlarımız var diyerek canı istediğinde güncelliyoruz %6 deyip canı istediğinde %15 yapması ve %15 yaptığında satış fiyatlarımın kurtarmaması bu yüzden daha düzenli ilerlemeleri gerektiğini yada bu ay komisyon oranlarımı geri düşürün sıkıntılı bir süreç dediğimde "bizde komisyon oranları sabit" diyerek kendi yaptıklarını yalanlamaları.
2- Komisyon oranını sizin kdv'li fiyatınızdan alması.
3- Kestiği komisyon miktarına %18 kdv alması.
4- Google amcaya ödediği reklam giderlerini size yansıtması
5- Gönderdiğiniz kargonun ücreti şubede 6,90 TL çıkarken n11'in size kargo ücretini 11,95 olarak yansıtması. (Bunu şöyle fark ettim. Alıcı ödemeli ürün seçeneği yaptığımda kargo bedeli 6,90 çıkıyor şubeye paketi teslim ettiğimde kargocu ekranında 5,90 gibi bir rakam görüyor. Kargo bizden seçeneği ile gönderdiğimde ise 11,95 Tl benden keserek %100 gibi bir miktarda kargo ücretlerinden kazanıyor fakat bunu faturalandırmıyor.

363 TL ye sattığım bir üründen kesilen oranlar bunlar. Bu piyasanın sanırım en adi pazaryerlerinden birisi. Kendi koyduğu kuralları çiğneyen "iş ortağım" dediği mağazalarını her yerden sıkıştıran, müşteri haksız dahi olsa müşteriyi her koşulda haklı bulan bir firma. Hepsiburada'nın müşteri hatalarından kaynaklı sorunların mağaza sahiplerini mağdur etmemesi için ayrı bir çalışması mevcutken n11 bunu asla umursamaz ya geri alırsın memnun edersin yada müşteri seni olumsuz değerlendirir ve yine ürünü alırsın diyerek işin içinden çıkar.

Hepsi bir yana mağazalar arasında ciddi ayrım yapan bir oluşum. Müşteri ile iletişim kurmak kesinlikle yasak olmasına rağmen ürün açıklamasına kocaman 2 adet whatsapp ve çağrı numarası bırakan firmalara hiçbirşey dememesi ve altında yatan şeyin o firmanın cirosunun yüksek olması insanın sabrını taşırır hale getiriyor.

Neyse öyle bir içimi dökeyim dedim