Merhaba, 3 ay önce bir araç aldık. Hasar kaydı vs. yoktu, 14bin km'deydi. Neyse ekspere soktuk, hasarsız değişensiz, boyasız çıktı ve bunu bu şekilde belgelediler.
O zaman fark edemedik, yağmur yağmaya başladı işte. Yağmur sensörü çalışmıyordu, ya da ben yapamıyordum. Kitapçıktan baktım denedim olmadı falan servisi aradım, dedikleri gibi yaptım ve yine olmadı.
Yarın servise götürüp bir baktıracağım. Nolmuş olabilir diye sorduğumda daha önce camı değiştiyse ve orijinal cam değilse çalışmayabileceğini söyledi.
Camının değişmesi şuradan mantıklı geldi, aracı ilk aldığım gün birisi çarptı ve sağ tampon biraz boya oldu. Plastik parça olduğu için boyattık şu an fark edilmiyor.
Usta o gün şey demişti, kaportada bir parça var tamamen aksesuar gibi. Ona 4 vida girişi var. en uçtaki sağ sol olanlar takılı ortadakilerde somon izi var ama takılı değil.
Böyle bir şey olduğunu söylemişti, aklıma takıldı ancak unutup gittim.
Sonuç olarak eğer bu cam değiştiyse, eksperde değişensiz gözüken rapora göre neler yapabilirim? Araç için ödenen ücreti geri alabilir miyim? Alırsam 3-4bin km civarında bir yol yaptım bu sıkıntı çıkartır mı?
Geri ödemeyi satın aldığım yerden mi alabilirim yoksa eksperden mi?
Tecrübesi olanlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler.