the_white adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam 60 yerine 80 teklif ederek aklınızı çelmek istiyor. Peşin 50 vadeli 80'den iyidir. Ayrıca Balili hikayesi de aynı sebepten. Kısaca elemanın parası yok. Sizin dükkanı işletip para kazanacak ve kazandığı para ile size ödeme yapacak (o da kendi kafasına göre bir çıkış yolu arıyor, normal yani). Kazanamazsa (veya başka bir sorun çıkarsa) çantasını alır gider. Türkiye'de işiniz mahkemeye kaldıysa Allah kolaylık versin. Peşin para devralmak isteyen birisini bulun. Görünüşe göre en fazla 1 ay daha bekler sonra devredersiniz. Fiyatı makul tutmaya ve peşin almaya bakın.
İşletme şu an açık olmadığı için devrederken sorun yaşıyoruz.
Bize göre de öyle.
Ben zararı da göze aldım, 40'a bile devredip geçeceğim net para getiren olmuş olsa.
Bizi cezbeden şey, devirden ziyade, işletmenin hem bizim müşteri potansiyelimiz hem de adamın müşteri potansiyeliyle günde 2-3 binden aşağıya ciro yapmayacağına eminiz.
Biz işletirken 1500'den aşağıya düşmedi sadece kendi müşterimizle, sadece reklam vermeden.
Ve biz artık ,sağlık nedeniyle bıraktığımız için 200-250 civarı tekil müşterimizi yönlendireceğiz.
Kişini kendi müşterisi de var, insan kaynakları işi yaptığı için personel alım gücü ve işletme tecrübesi de var. Bize cazip gelen bu oldu.
Ama elinizi sürmeyin, uğraşmayın derseniz de vadeli olduğu için 80 teklif ediyorum dedi.
Tabiki sektörü bilen biri olduğu için zaten 40-50 bin liranın az olduğunun farkında. 80 teklif etmesinin sebebi de, sıfır peşinat ve çalıştıkça ödeyecek olması.

Ben de bugün şöyle bir teklif ilettim:

kendimi garantiye almak adına, anlaştığımız rakam üzeirnden geçmişe dönük senet alırım, ev ya da araba herhangi bir taşınmazınıza haciz koydururuz, salonu çalıştırır, işletirsiniz, ödediğinizde haczi kaldırırız dedim.
ama net olarak ne yapabileceğimi bilmiyorum.

adam okey der, haciz koydurur, 2-3 ay sonra ben işletemiyorum ( düsük ihtimal ) kapatıyorum dediğinde, haciz işleri nasıl olur nasıl gider daha önce bu tarz işlere girişmediğimiz için çok yabancıyız.