eğer devir seçeneğini seçersek, böyle düşünüyorum ama aklımda kalan birkaç şey var.
şimdi sektör malumunuz bizim türk halkına masaj dendiği zaman, kimisi gerçekten masaj için geliyor, kimisi de afedersiniz uçkurunun derdinde. elbette biz bunun önüne geçmek için, gayet nezih bir yer seçtik.
yine de işletmeyi çalıştıracak kişiye ve çalışacak olan personele bağlı. kişi bunun için kesinlikle temiz çalışacağız vb. dese de, ben başında durmayacağım için herhangi bir sorumluluk kabul edemem.
eğer devir seçeneğini seçersek, sözleşme ile:
herhangi bir devir yapılmadan, kişiyi sorumlu müdür olarak şahıs şirketimde işletmede çalışıyor olarak gösterip, bütün hukuki, vb. yükümlülükler ona aittir diyerek sorumlu müdür yapıp, buna göre de bir sözleşme yapmak.
sözleşmede, X malzemelerini, Y adresli işletmenin; x tarihinde kadar şu şu şu senetlerinin ödenmesi durumunda kontrat iptali gerçekleştirip, x adlı kişinin işletmesi için devir sağlanacaktır. bu süreçte oluşabilecek bütün sorumluluklar (hukuki, polisiye vb.) x kişisine aittir. eğer şu şu senetler vaktinde ödenmezse, sözleşme feshedilecektir. diye bir sözleşme yapılabilir mi? kendimi, oranın başında durmayacağım için garantiye almam lazım. yani benim tek sorumluluğum, mülk sahibine karşı kira konusunda olacak ve maliyeye vergisel anlamda olacak. vergi işlerini vb. ben yapacağım. sorumlu müdür yaptığımda, benim adıma borçlanabilir mi? ya da tam olarak güvenceye almak için nasıl bir anlaşma yapmak gerekir?
devretmeden çalıştırmayı seçersem, yine aynı şekilde benim şirketim üzerinden mesul müdür olarak işletecek, personelin sgk durumu, çalışma izinleri vb sorumluluklar ona ait olacak (bu konuda hemfikiriz ama kağıt üzerinde de belgelemek gerekir) hesap ise günlük görülecek, ben yine aynı şekilde sadece kira ve vergi anlamında devreye gireceğim. yine işletirken de, yapılacak olan sözleşmeyle bir hukuki, mali, vb. sorun yaşanırsa sözleşmenin feshedileceğini bildireceğim. ticaret odası kaydım olduğu için işletmeci olarak geçiyorum. kişinin gerekli belgeleri, evrakları vb var ama henüz işyerinin ruhsatı yok. kişiyi mesul müdür yaptığımda bütün işi ona tabiri caizse yıkmış olur muyum?
biraz uzun yazdım kusura bakmayın, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.