Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teslanın menzili 650-700 km genelde. Kendi kendini sarj eden sistem olarak Toyota hybrid arabalarda var ama şehiriçi kullanıma uygun. Frene bastıkça sarj oluyor akü şehiriçi trafikte.

Toyota hybrid kullanımda max 60 km hıza çıkıyor.
Demek menzili arttırmışlar

"En iyi menzile sahip elektrikli otomobillere baktığımız zaman ise Tesla’nın yine bu konuda zirvede olduğunu görmekteyiz. Çünkü Tesla’nın Model S sedan otomobilinin P100D versiyonu tek şarj ile 550 kilometre civarı yol yapabiliyor. Bu elektrikli otomobil aynı zamanda süper otomobillere rakip bir 2.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasına da sahip. Model S otomobilinin en alt donanım paketi olan 75D’nin bile 440 kilometre civarında bir menzil değerine sahip olması ise takdiri hakediyor.
Tesla’ya en yakın menzili sunan otomobil ise elektrikli bir kompakt hatchback olan Chevrolet Bolt oluyor. Belirtilene göre bu araç tek şarj ile 383 kilometre yol yapabiliyor. Listemizdeki geri kalan elektrikli otomobil modelleri ise genellikle 170 kilometre ile 240 kilometre arasında değişen menzil değerlerine sahipler. Bu değerler kulağa az gelebilir fakat şarj istasyonlarının sayısının her geçen gün artmaya devam ettiği düşünülürse makul olarak kabul edilebilir." diye ayrıntı buldum.

Ekleme: 60 kilometre maksimum hızla yol bitmez