Ağustos ayında Karadeniz turu yapmış ve Batum'a gitmiştim. Batum fazlasıyla Avrupa havasını barındıran bir ülke. İnsanları çok güzel. Para birimi Lari. Türk lirasından daha değerli. Tl'yi Lari'ye çevireceğiniz yerler var fakat ihtiyacınız kadar hesaplayın ve alın. Elinizde kalan Lari'leri TL'ye çevirdiğinizde fena kerizliyorlar. Biz Ağustos ayında 2,65 TL'den Lari aldık. Elde kalanları aynı günün akşamında bizden 2,1 TL'den geri aldılar.

Bir önemli uyarım da kesinlikle uçak ile gitmeniz. Aksi taktirde sınır kapısında zulüm yaşarsınız. Giden bilir. Buram buram ilkellik akıyor. Sıra yok bodoslama herkes sırayla geçmeye çalışıyor. Sık şekilde kavga oluyormuş. Nitekim biz girerken ve çıkarken kavga gördük. Gürcü polislerinin de affı yok. Sanırım bizden pek hoşlanmıyorlar.

Orada taksi kavramı farklı. Örneğin arabanız var ve ticari taksi olabilirsiniz. Yani her sivil vatandaş taksicilik yapabiliyor. Haliyle ucuz rakamlarla seyahat edebilirsiniz. Zaten şehirde araçların çoğu elektrikli araç. Gidince arabaların ses çıkarmadığını görürsünüz. Tonla elektrikli toyota mevcut.

Ucuza içki getiririm herşey bedava diye düşünerek gidiyorsanız şimdiden vazgeçin. Yok öyle bir şey. Herşey pahalı. Zamanında öyleymiş belki ama şuan ne içki ne farklı bir şey ucuz değil.