Merhaba,

Kuzenim yeni bir laptop aldı. İşletim sistemi freedos bilgisayarın. Bende kuzenime görüntülü arama yolu ile uzaktan kurmasını sağlıyordum. Ancak çok sağlıklı bir şey olmadı. Kuzenimle bağlantımız koptu falan derken windows 10 kurmayı bir türlü beceremedik. Uefi den dolayıydı sanırım bunu yapmasını söyledim ama kuzenim youtube dan bir video izledim ona göre yapacam dedi kapattı. Youtube da gördüklerini yapmış şu anda bilgisayar harddiski görmüyor. Yaptığı şeyleri sorduğumda windows kurulum ekranında shift+f10 yolu ile konsola ulaşmış ve diskpart yolu ile 2 bölüm varmış 2 defa clean yapmış. Ve ondan sonra bilgisayarı yeniden başlatmış harddiski görmemeye başlamış bilgisayar. Ben uzaktan kontrol ettiğimde ne biosda ne de kurulum ekranın da harddisk görünmüyor. Sanırım harddiskin bütün her şeyi yok olmuş. Var mıdır bu sorunun bir çözümü ?

Not : Bilgisayara erişimim yok dediğim gibi. Farklı şehirlerdeyiz. Sadece Whatsapp görüntülü arama yoluyla ulaşabiliyorum.

Not 2 : Kuzenim bilgisayarcı dediği bir abisine göstermiş o da harddisk ölmüş dedi. Sıfır bilgisayara yeni harddisk almak istemiyoruz.