TriSTatiS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Geçen senden beri natro.com üzerinden xcloud sunucu hizmeti alıyorum 10 gün önce sunucuda problemler olmaya başladı, birkaç defa düzelttiler sonrasında donanımsal problemler var deyip yedek almamı istediler, defalarca denememe rağmen her yedek işleminde erişimim kesildi, üstüne birde benim ip mi başkasına verip bana yeni bir sunucu açmışlar, herşey eski haline döndü yine backup işlemi sırasında hata aldım direk telefonla yaptığım görüşmede sunucuyu çalıştıracaklarını ve kendileri yedek alacaklarını ilettiler ve mesai bitime kadar herşeyin tamamlanacağını söylediler.
Ertesi gün bana alttaki ticketı atarak YALAN dolu ifadelerle biz sizi aradık bilgi verdik gibi birşeyler yazdılar ama kendileride bilgi verip vermediklerinden emin değiller.

Şimdi sizlere soruyorum ben bu durumda ne yapmalıyım ?



Edit;
Rezil olduğumuza mı yanalım, tehdit aldığımıza mı, yoksa 34 siteyi yeniden yapmak zorunda kalacağımıza mı ????

Merhaba öncelikle geçmiş olsun şunu belirtmek isterim hukuki yollara başvursanızda kanunen whatsapp konuşmalarınız kanıt niteliğinde sayılmaz ama sistem üzerindeki mesajlarınız kanıt niteliğindedir kanunen veri güvenliğini firma sağlamak zorundadır yani bütün firmalara dışarıdan harici olarak yedekleme hizmeti almak zorundadır bununla birlikte sizin yaşadığınız durum da ilginç çünkü cloud yapı zaten bu tarz durumları engellemek için vardır yedeklerinizin kaybolmaması gerekir buda sonuç olarak ya cloud yapının doğru şekilde yapılmadığını göstermekte yada verilerinizi vermek istememekteler hizmet kesilmesin diye.