Esen ola, bugün resmen seni hem geçmişe götüreceğim ve hemde biraz itirafımsı bir yazı olacaktır.
Çocukken Oynadığım Oyunlar‘ın hepsini sana anlatacağım ama bazı oyunları son günlerde oynadığım için, fazla detaylarını hatırlayabilirim.
Yakın zamanda sesli olarak kullandığım oyun motoru üzerinden dersler vereceğim ama ne zaman vereceğime ve nasıl yapacağım konusu hakkında hâlen düşünüyorum, kafamda şekillendiği zaman hemen başlayacağım. Ayrıca bu dersler genellikle kendimi karşısındaki insanın yerine koyarak anlatacağım. Umarım, başlarım.
Ayrıca bu yazıda sadece 5 adet oyun ekleyeceğim, geri kalanını ise sadece ismini ve yapım yılını vereceğim. Bu 8 oyun hakkında çok fazla bir şeyler yazmak için ve hem seni sıkmamak için böyle düşündüm. Listede göremediğin oyun yoksa şaşırma, sadece eklemek istemedim ya da o zamanlar bilmiyordum demektir.
1. Lunar Ball / Lunar Pool – 1985 – Compile 
Lunar Ball
Bu oyun bana bilardoyu tanıttığını ve sevdirdiğini düşünerek ekledim listeme. Eminim ki, çok fazla bu tarz bir oyun vardır ama
Lunar Ball ciddi anlamda farklıydı. Oyunun seviye yapısı, oynanışı ve grafiği olsun kaliteliydi. Oyunu hatırladığım kadarıyla, 8 adet bilardo topunu deliklere sokmaktı, eğer sokamazsan yanıyordun. Rakibin varsa, ona geçiyordu yoksa tek başınada oynayabiliyordun. Oyun sana en başta 3 can veriyordu. Oyunun en sevdiğim yanı seviye seçim ekranını açılışta seçilebilir hale getirmesi o zamanki çocukluğumla oyunu çok oynardım.
Şimdi bile arada açıp hasret gideriyorum, tabii oyun ciddi anlamda keyifli olmasına rağmen tatlı bir zorluğu var. O kısmını yok sayarsak saatlerimi çok rahat bir şekilde gömeceğim. Oyunun seslerini önceden çok duyamazdım, bizimkiler çok sevmezdi oyunun sesini ama emülatör ile oynayınca sesine aşık oldum.
2. Super Mario Brothers – Nintendo – 1985 
Super Mario Brothers
Bu oyunu anlatmaya gerek yok aslında ama bilmiyorsan senin için kabaca bir özet geçmekte fayda var düşündüm. Mario ve Luigi kardeşler, Bowser tarafından kaçırılan Prenses Peach’ı kurtarma macerasını anlatmaktadır, oyunu genelde bitiremezdim. Hatırladığım kadarıyla 4 – 2’sine gelirdim ve sonra yanardım, hatta bazen 2 – 3’ünde yanardım, çünkü o zamanki ben bu oyunu beceremezdim tam anlamıyla ama çok fazla severdim.
Şimdi oyunu çok sevdiğim söylenemez ama firmasından nefret ediyorum, bilemiyorum yaptığı oyunlar iyi ama hayran oyunlarına yaptığı tavır hiç hoşuma gitmiyor. Ona rağmen bu oyunlarını indirmeyi başardım ama indirme adresini sunmayacağım ve sunarsam zaten o siteyi çok yaşatmaz Nintendo. Of, yine şirket üzerinden konuştum, neyse oyunun sesleri, müzikleri ve oynanışı cidden güzeldi ama ben hala tam anlamıyla bitirmiş değilim.
3. Captain Tsubasa Vol. II: Super Striker – Tecmo – 1990 
Captain Tsubasa Vol. II – Super Striker
Bu oyunu, en çok ağabeyim oynardı ve ben onu izlerdim ama ben bir kere oynamayı becerdiğimi hatırlamıştım, ciddi anlamda oyunu açtım fakat oyunu oynayamamıştım. Japoncayı hiç bilmiyordum o zamanlar oynamak için her yazıyı gördüğümde denerdim, tabii başaramazdım o başka.
Oyunun sesleri, müzikleri ve animasyonlarını cidden çok seviyorum ama tekrara düşme gibi ve uzun zaman sorunu olmasa, oyundan iki kat zevk alacağım ama elimde değil. Onun dışında oyunu arada açıp bitiriyorum FCEUX emülatörüyle. Tabii ki işlerim olmadığı zaman ve çok sıkıldığımda sömürdüğüm oyundur.
4. Kunio-kun no Nekketsu Soccer League – Technos – 1993 
Kunio-kun no Nekketsu Soccer League
Bu oyunu çok oynamazdım ama açtığım zaman oynarsam tam oynardım. Maçlarını severek oynardım ve asla sıkılmazdım bu oyundan. Karşı takıma gol attığım zaman, onları izlerdim. Ben gol yiyince yine izlerdim, farklı bir aksiyona girmezdim fazla ama oyun delisiydim o zamanları.
Vay be yılların eskitemediği oyun benden bir yaş büyükmüş. Keşke Technos kapanmasaydı da böyle güzel ve komedi oyunlardan mahrum kalmasaydım. Oyunun her şeyi çok güzel ve fikrini bile sevdim, hatta keşke devamı gelse dediğim nadir oyunlardan birisidir benim gözümde. Denemediysen, bir şekilde edin derim.
5. Jackie Chan – Hudson Soft. – 1990 
Jackie Chan
Bu oyunu çok severek oynardım, hatta oyunu bitirmek üzereyken oyunun çat diye kapatılması. Evet, sen olsan ağlardın ama ben ağladım mı onu hatırlamıyorum, fakat bu oyunun seviyelerini, düşmanlarını ve oynanışını çok iyi hatırlıyordum. Oyunun içindeki bir çok noktayı unutmuşum.
Oyunun seslerini, müziklerini ve grafiğini şuan bile seviyorum, resmini almak için oyunun olduğu klasöre girdim ve oyunu açtım. Hudson Soft. firmasının adını okumak gözümden yaşlar gelmesine sebep oldu ama olsun o oyun için değerdi. Oyunu uzun zamandır oynamıyorum, bir boşlukta oyunu bitirmeye çalışayım. Umarım yine aksilik olmaz, çünkü kayıt almayacağım.
Aklıma şimdilik bunlar geldi ama sonradan güncellemem gerekirse, yazarım.
Bu arada liste;
- Moai-kun – Konami – 1990
- Ikki – Sunsoft – 1985
- Super Arabian – Sunsoft – 1985
- Hudson’s Adventure Island – Hudson – 1992
- Hudson’s Adventure Island 2 – Hudson – 1991
- Hudson’s Adventure Island 3 – Hudson – 1992
- Jackal – Konami – 1988
- Somari
- Battle City – Namcot – 1985
- M.U.S.C.L.E – Bandai – 1985
- Magmax – Nihon Bussan Co. Ltd. – 1986