Psikoloq adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam, uzun dönem sürecinde kilolardan dolayı senede 1 defa olmak üzere toplamda 3 defa gitmek gerekiyor. Bu süreci yaşarmıyım bunu daha çok merak ediyorum. Yasada boşlukmu var yoksa gittiğimiz şube ve hastanelere mi bağlı bu durum bilemedim. Ayrıca verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.
Kilo konusunda bilgim yok maalesef hocam, gözden dolayı söyledim tecrübe ettiğim için. Ama mantık olarak, farzedelim tecilini bozdurup 12 ay askerlik için yine muayane olacaksın. Durumuna göre ertelemeye başvurmayabilir kurul.
Kesinlikle hastane ve kurulun etkisi var. Ben gitmeden önce araştırıyordum. Gözü tembel olup hatta benimkinden kötü olup gidenler de vardı. Açıkcası bende çok muaf olma taraftarı değildim. Sonuçta zorunluluktan bedelliye başvurdum ve elverişli değildir yazısını görmek istemezdim.