Merhaba arkadaşlar,
Türkçe'yi çok iyi kullanıyorum diyemem yada noktalama işaretlerini birçok yerde yanlış kullandığımda olmuştur ama genel olarak elimden geldiği kadarıyla kelimeleri yutmamaya ve noktalama işaretlerini kullanmaya özen gösteriyorum.
Ancak çevrede öyle bir algı oluşmuş ki insanlarla dijital ortamda iletişim kurarken ne zaman ki ben noktalama işareti kullansam özellikle de cümlem bittiyse ve sonuna nokta "." koyduysam hep trip atıyormuşum yada iş hayatımda müşterilerim arasında satış yapmayı istemiyorumda zorla yazıyormuşum gibi bir algı oluşuyor, insanların o anda bana bakış açısı tamamen değişiyor hatta öyle ki kötü birşey yapmışım gibi yanıtlar aldığım dahi oldu.
Merak edip internette araştırma sağladım noktalama işaretleri ile ilgili gerçekten trip atan/trip yiyen büyük bir topluluk varmış hatta bununla ilgili sosyal medya platformlarında yapılan paylaşımlara vs. birçok şeye şahit oldum.
Belki de dijital ortamda iş gereği çok fazla iletişim kurduğum için gözüme fazlasıyla çarptı,yaşım çok büyük değil ama bu durumun özellikle yeni nesil için hızla yayıldığı açıkca görülüyor.
İçinizde benim gibi bu durumu yaşayan oldumu bilmiyorum belki de yaşıyorsunuz ancak fark etmiyorsunuz ve bir nokta "." ile müşteri kaybedebiliyor yada yanlış tanınıyorsunuz.