1- netfilix ödemesi olup olmadığını banka tarafından onaylanmadı ben sadece bir üst posttan okuyunca anladım.
2- foruma 1 sene üye olmam ile ne alaka onu anlamadım.
3- iyzico bir ödeme yöntemi olduğunu evet biliyorum
4 - burada panik olduğum doğrudur bu konuda hak veriyorum ilk başta iyzico arasam belki iptal ettirmeyebilirdim.
5 - ödeme alırken açıklama yazmaması çok amatör bence diğer ödeme sistemlerinde bilmiyorum yazıp yazmadığını ama açıklamaya netfilix olduğun en azından yazsaladı anlıyabilirdim.
6 - sizin durumunuz çok farklı ben otomatik ödeme ile ödeme alınmış sizinki e-ticaret yöntemiy ile alınmış benim durumum ile ne alakası var.
1) Hocam bankanın onayına ihtiyacınız yok, daha önce çekilen tutarlardan bu çekilen tutarın netflix ödemesi olması ihtimalini biliyorsunuz.
2) Foruma 1 senedir üye olmanız çok anlamlı. Çünkü burası bir webmaster forumu. Burada insanlar online ödeme sistemleri konusunda ortalama insanlara göre daha bilinçlidir.
3) Izyco'nun bir ödeme yöntemi olduğunu biliyorsunuz. Lisanslı bir ödeme kuruluşu, arayıp bu nedir deseydiniz bankadan daha detaylı bilgi alabilirdiniz.
4) Panik olmanız normal sürekli haberlerde kredi kartı *************** haberi pompalıyorlar. Ama 3D secure şifresi girilmeden yapılan işlemler geri döner. Telefonu çaldırmadığınız sürece sorun olmaz.
5) Ödeme alırken açıklama yazmaması firmanın değil izyco'nun ya da bankanın amatörlüğü muhtemelen.
6) Asıl sorduğum soruyu yanıtlamamışsınız hocam. Ödeme ve kart iptali talebinizin ardından bakayı tekrar arayıp harcamanın size ait olduğunu söylediniz mi? Yoksa banka firmadan sizin aldığınız hizmet karşılığı ödediğiniz parayı geri isteyecektir.
Panikleyip chargeback isteyebilirsiniz.
Ancak durumu öğrenince de bankayı arayıp ödemenin size ait olduğunu söylemeniz lazım. Sizin 5 dakikanızı alacaktır bu işlemi yapmak.