OkyanusMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

İlk öncelikle geçmiş olsun.
Eskiden Vatanda çalışıyordum.
İlk önce TV herhangi bir sıkıntı olmadıysa, Priz ile alakalı bir problem değildir.
Elektrik firmanız TEDAŞ felan kimse ona şikayette bulunmanız gerekiyor, durduk yere o voltaj neden gelmiş.
Onlardan kaynaklı bir sorun değilse Şart aletinizde sıkıntı olmuştur. Zaten bu yüzdende kullanıcı hataları demeleri normal.

O tarz prizlerin belli bir joule kadar garantisi oluyor. Bu firmadan firmaya değişiyor ama dediğim gibi priz ile alakalı bir durum değilse kullanıcı hatası demeleri doğru.

Pek teknik bilgim yok fakat mantıklı olarak düşündüğümde, evde aynı şarj aletinden, başka prizlerde takılı olanlar da vardı.
Diğerlerinde neden en ufak bir problem olmadı da bu prizde oldu? Yani durup dururken bozulsa belki bu kadar tedirgin ve sinirli olmazdım ama bu durum can ve mal güvenliğimi bile tehdit etti, o derece ciddi bir durum benim için.
Olayın 70 tl tamir ücreti tarafında değilim. Benim derdim philips ve mediamarkt ile. Daha önce de televizyonda sorun yaşamıştım, kasko olmasına rağmen dalga geçer gibi git-gellerle uğraştırdılar beni. Sırf yoğunluktan da peşinden koşamamıştım.

Ayrıca elektrik firmasına şikayet konusunu araştırdım. Aynı muhitte bulunan en az 40 farklı daireden, konut sahibi/kiracıdan X tarihi Y saatinde yaşanan elektrik kesintisi/yüksek voltaj vb. gibi bir durumdan evimdeki herhangi bir elektronik aletim zarar gördü diye imza almak gerekiyormuş. Yani yokuş üstü yokuş