Merhaba arkadaşlar. Kız arkadaşım Kars'ın merkeze bağlı köyünde müdürlük yapmakta. Yeni müdür oldu köye.
Köyün okulu çok bakımsız ve milli eğitim müdürlüğü zerre kadar desteklememektedir.
Bir çok okul malzemesini biz kendi cebimizden aldık. Kitaplar bile gelmemiş. Ana sınıfı için boyama kitapları boya malzemelere ufat tefek kücümüzün yettiği kadar almaya çalışıyoruz.
Tabi diğer sınıfların ihtiyaçlarını da karşılamaya çalıştık. Şimdi 2 tane eksiğimiz ve büyük sorunumuz kaldı.
Bu köyün halkının %90 ı Terör Örgütü sempatizanı ve bir çok şey için sorun çıkartıyorlar.
Okulumuzda dış kısmında atatürk büstü ve altlığı yok resimdeki gibi
büstü zorla milli eğitimden temin ettik ama alt tarafındaki mermeri yaptırmamız için bütçemiz yok köy halkı yıkıyor diye milli eğitim yaptırmıyor. Bende kendime yediremiyorum bir okulun bahçesinde her cuma ve pazatesi günü istiklal marşı okunurken büst nasıl olmaz ?
Diğer eksiğimiz ise
Atatürk köşesi
bütçemiz yetmiyor okula milli eğitim köy okulu olmadığı için para da göndermiyor. Ben kendi cebimden yaptıracağım.
Bana destek olmak isteyen kardeşlerim var mı ?
Herkes işin ucundan tutsa bir okula umut olabiliriz.
Yardımlarınızı bekliyorum. İletişime geçmek isterseniz eğer gsm: 0534 792 82 4BİR
Not: İnsanlık hali olurda parayı toplayıp yiyeceğimi düşünen arkadaşlar için alımdan sonra fatura ve resimleri ileteceğim.
EDİT 1 Nolu Resim : Sınıflardan Görüntüler
2 Nolu Resim : Öğretmenler Odası
3 Nolu Resim : Meteryal Odası
4 Nolu Resim : Okulun Tuvaleti ve Suyu Yok.. Suyu olmayan bir okul ..(Okulun bahçesine kadar hortum vasıtası ile zar zor su geliyor 1 aya kalmaz o suda gelemeyecekd onacak çünkü.
5 Nolu Resim : Okul ve çevresinden kareler..
6 Nolu Resim : 6 Nolu resim için bari biraz yardımcı olun arkadaşlar..
Bugün iç işleri bakanlığına başvuru yapılacak. Kimse yardım elini uzatmadı.. Son çaremiz buydu.
Sizin kardeşinizin bu okulda okuduğunu düşünün biraz. Sigara içen arkadaşlar 1 paket sigara içmeyin bugün olmaz mı ? Sigara içmeyen arkadaşlar 1 günlük dışardaki kahve keyfinden vazgeçsin bugün.
Evet köyün halkı sıkıntılı olabilir biraz. Ama onları geri kazanmamız lazım. En azından öğrencileri..
İlk kez r10dan yardım desteğinde bulundum bugün.
Okulun boyasını yaptırıyoruz bitmek üzere.
Büstümüzü ve maskımızı temin ettik.
Türkiye Haritası şeklindeki Atatürk köşesini temin ettik.
Dışarıya Büst koymak için sadece büstün alt kısmına ihtiyacımız var mermerci ile görüştüm 2900 ₺ mermer tutuyor altına kalıp betonu işçiliği 1850 ₺ tutuyor toplam 4750 ₺sadece büstün alt kısmının yapılmasının maliyeti var.
Okulun içindeki diğer eksiklere maaşlarımızdan birşeyler yaptırmaya çalışıyoruz okulda görev yapan öğretmenlerin 1 tanesi hariç hepsi ücretli öğretmen zaten aldıkları maaş belli..
Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin arkadaşlar..
Hiçbirşey yapamıyorsan 1 boyama kitabı gönder kargosunu ben karşılarım..
Kimse düşünmez o köyde bende doğabilirdim o okulda bende okuyabilirdim..
Gelmek görmek yardım göndermek isteyenler için okul adresi
Kars Merkeze bağlı Küçük Yusuf Köyü Okulu