Protein tozu ile BCAA ayrı şeyler dostum.
Protein tozunda olan BCAA tam olarak yeterli değil, hatta ne kadar olduğu meçhul.
Protein tozu bildiğin peynir altı suyudur.
İşlenerek toz haline gelir, suyla kana hızlı karışmaya hazırlanır ve sporcu şahıs bu ürünü günlük protein ihtiyacını karşılayamadığı için kullanır.
Sen iki aydır spor yapan bir arkadaşımızsın, protein alımını ayarlaman için protein tozuna ihtiyaç olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.
Hayvansal proteinlerin sayısını bir tık arttır ve protein tozundan daha iyi etki alırsın, Protein tozu sana plasebo etkisi yapar.
BCAA'ya gelelim.
BCAA bir amino asittir.Yıpranan kaslarımızın toparlanmasını yani rejenerasyon kısmını sağlar.Kasların daha kolay iyileşmesi daha zorlayıcı antremanlar yapmanı sağlar.
Kas oluşması için antremanlar ile küçük mikro kas yırtıkları oluşturursun.Bu yırtıkların yenilenme süresini arttırman büyük avantaj.
BCAA yerine direk komplex Amino Asit de alabilirsin içeriğindeki BCAA oranı yüksek olanını tercih edersin.
Alıcaksan BCAA veya Komplex Amino Asit al, ekstra olarakta sabahları ne yiyorsan bunun yanına + olarak 1tam yumurta haşla, 1beyazı ye(bu dediğim ekstra kısmı protein tozu kadar etki yapacak bünyene)Gram olarak tutmasada doğal alabileceğin ürünler var alamayacağın ürünler var...
Antreman kısmına gelince 3 gün antreman? Min 4 gün antreman yapman gerekli.Maxı tartışılır ama 4 bile gelişimi hızlı istiyorsan az 5 antreman gününe çıkarmalısın.
Günlük alman gereken BCAA'yı Whey Protein zaten karşılıyor, ekstra olarak BCAA hiçbir etki yaratmayacaktır sporunda veya vücudunda. Özet olarak Whey Protein senin işini her türlü görecektir BCAA konusunda.
Hocam yanlış anlamayın ama öyle bir durum olsaydı BCAA diye bir ürün ekstra olarak çıkmazdı.
Wheylerin içinde saf formda BCAA yoktur.
Direk olarak Protein yapısındaki BCAA vardır.Protein tozu,bcaa ürünlerinin ikisinide kullandım kasların toparlanması için kesinlikle o wheydeki bcaa yeterli değil bilginize.
BCAA kullandığım süreçte gerçi hala kullanıyorum

kas ağrılarınız azalır,antremanda yorgunluk hissini alıyor resmen.
Whey size bunu vereceğini düşünmüyorum.