Leapmotion'a baktım çok güzel hocam, bence gelecek bu. Ama benim kastettiğim şeydi, bunu bir aparat olmadan direk webcamden gördüğüyle yapmak çok mu teferruatlı olur ki, yani webcam görecek tanıyacak ve okuyacak, kinect falan gibi değil, 20-30 liralık kamerayla bunları yapabilmek lazım.
Bu arada ben ilk temeli attım

Bu tür küçük şeyleri yaptıktan sonra gerisinin geleceğine inanıyorum, mesela şuna iki resim birkaç efekt koysam al sana minik oyun

Aynı zamanda forumdaki bir diğer değerli arkadaşın yorumuyla ruby veya python arasında da gidip geliyorum yan ek bir dil olması açısından.
http://caylakgirisimci.byethost14.com/firstone.html deneyenler puanlarını yazarsa sevinirim

ölene kadar oynamalısınız puan için.
not: javascript öğreniyorum.stil bilerek kullanmadım.
kinect farkli hocam, oyunun sag üst kösesine bakarsan orada iskelet göreceksin. Oradaki her eklem parcasinin koordinatini kinect veriyor bize. O yüzden kolaylikla kontrol edebiliyoruz. Normal webcamlerde öncelikle kalite cok düsük. Image processing ile bir noktaya kadar yapabilirsin. Kalite en önemli faktör. Elbette normal kamerayla da yapabilirsin bi seyler ama ayni performansi saglaman mümkün degil hele kalitesiz kameralarla. Onun yerine insanlar parmaklarina farkli renklerde bi seyler takiyorlar. Oyun motoru da o renkleri takip ediyor böylece sorun bir nebze cözülmüs oluyor. Ama yine de zor.
Benim yüksek lisans bitirme tezim de kisi takip etme üzerineydi. Bir tane 270 derece dönen IP kamerasi kullandim ve skype a bagladim. Daha sonra skype ile görüsme yapinca, konusan kisi yürüyünce kamera da dönerek o kisiyi takip ediyor. 3 sekilde takip imkani var.
1- face detection
2- head and shoulder
3- upper buddy
yüzü bulamazsa, kafa ve omuzlari bulmaya calisiyor, onu da bulamazsa üst vücudu bulmaya calisiyor. Bulunca da koordinatini buluyor, daha sonra o koordinati ekranin ortasina getirmek icin kamera dönüyor böylece kisiyi takip etmis oluyor. Ilerde kameraman olmadan kendi kendine calisan kameralar görecegiz

Önce kisiyi gercek manada tanima üzerine yapmaya calistim. Yani sadece ertan'i takip deyip, o kadar kisi arasindan sadece ertan'i takip etme olayi ancak bu biraz daha detayli. Ilk denemelerimde saglikli sonuc alamadim. Sistem karistiriyor kisileri. Belki doktora tezi icin böyle bi seyler yapilabilirdi..
oyunun icin tebrik ederim, baslaman cok iyi olmus, gerisi gelecektir. Devam et

görselleri ekledikce de sevkin daha artacaktir. Kolay gelsin