Ne mesela hocam çok merak ediyorum ?
Bir çok dünya ülkesinde zorunlu askerlik uygulaması yok, o gençlerin burada ki gençlerden ne eksiği kalıyor bana biraz bahseder misiniz ?
Ayrıca o dediğim gençlerin yaşam standartlarına, hayata bakış açılarına, insana ve doğaya saygılarına bakıp bizimkilerle karşılaştırdığımız zaman yine kafamızda deli soru işaretleri kalıyor ?
Gerçekten çok merak ediyorum ne katıyor bu askerlik insana bu kadar ? Hayır çok şey katsa askere gidip gelen adamın şu az önce dediğim gavur arkadaşların özelliklerinden çok daha iyilerine sahip olması gerekmez mi ?
Sanırım kattığı bir şey var oda ölümü gösterip sıtmaya razı etmek. 12 ay boyunca sıkıntılı bir süreç sonunda hayatına devam eden insanlar kötü yaşam koşullarına sahip olsalar bile şükrediyorlar, zaten bu bizim gibi ülkelerde çok önemli yoksa insanlar diğer ülkelerde ki gençler ile kendilerini karşılaştırıp daha iyi yaşam koşulları için isteklerini dile getirebilir.
Not: Alt rütbesinden üst rütbesine bir çok asker ile tanıdık olan birisiyim ve askerlik kelimesinin sadece profosyonel olarak gerçekleştirilen kısımda geçerli olduğunu savunuyorum. Diğer 6 ay 12 ay gidenler zorunlu vatani görev kapsamında gerçek askerlerin vakit ayıramadığı ufak tefek işleri yaparlar bana göre(Sınır nöbetleri hariç).
Not2: Askerliğin kattığı şeyler arasında okuma yazma bilmeyen insanlara öğretilmesi, hayatta 6 da hiç uyanmamış insanın hayatının bir nebze (geçici olarak) düzene sokulması, annesi çöp at dediğinde burun kıvıranların kendine ait görevi (yine geçici olarak) yapması gibi durumları askerlik kattı diye saymak yanlıştır çünkü askere gitmeden tüm bunları başarıyla yapan kişilerde vardır.
Kardeşim bize her türk ASKER doğar diye öğretildi elin gavurundan banane ? Ben bu VATAN MİLLET uğruna askerliğimi yaptım DİYARBAKIR ERGANİ de yaptım hemde hiçte pişman değilim ve yorumda yine çağırsınlar yaparım diyorum o üniformayı bile giydiğim zaman tüylerim kabarıyor benim bu VATAN MİLLET aşkı 2-3 yorumla anlatamayacağım sana sözlerine saygı duyuyorum düşüncene de saygı duyuyorum. Sende bu VATATın evladısın elbette bu başka birşey yani ben anlatamam sana. Ordaki dostluk yaşanmışlık çok başka sen ne yaşadın bilemiyorum.