samsunsoftware adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben sana fikir vereyim ohalde bu fikirleri hiçbir emlakçı sana kesinlikle vermez

Kural 1. bir müşteri sana gelir yada bulursun 200 milyarlık daire için adam sana komisyon vericek hep bunu düşünür ee kardeşim kredi oranları 1.40 şuan 200 milyarlik ev için 100 milyar kredi çekse 150 bin olarak geri ödeyeceğini düşünsek %3 komisyon vericek sana ?

ben uzak dururum ama biraz aklını çaliştirirsan senin yerinde olsam şunu yaparım daire sahibi ile anlaşırım abicim sen dairene nekadar istiyorsun 200 bin pazarlık yap 190 bin'e indir abi ben emlakçıyım ama komisyon almıcam deliyim de komisyona uyuz oluyorum de 5 bin 10 bin tl ben üzerine koyarım yeterki komisyon diye geçmesin ismi de müşterin geldimi abicim ben emlakçıyım ama komisyon almiyorum daire bizim dairemiz de 200 bin liradan sat daireni

inşaat firmaları nasil daire satıyor ? arsa bulamayınca farklı muteahhitlerden ev aldıkları zaman komisyon üsülü daire satmazlar fiyat kırılır ve üzerine eklenir bunu sakın unutma kural 1 idi

Kural 2: Satma odaklı düşünmüceksin bu sektörde müşteri odaklı müşterin geldimi kardeşim istediği lokasyon - fiyat - bazında 3 tane altarnetif dairen olcak elinde 2 tanesini kötü olcak 1 tanesi cok cok iyi olucak ilk daire gösterirken 2 tane kötüyü göstericeksin diceksin misal abi bak bu daireye getirdim ama bi gör içi yapılı güzel ama iskanı yok yarın bigün birşey olur ben vebalini almak istemem içine siniyorsa anahtarını veriyim problem yok 2. daireni gösterirsin abi içi masraf istiyor kelepir daire dersin 3. daireye götürürsün adam artık sana inanır abi bu daire güzeldir şöyledir ısı yalıtmlıdır ses yalıtımlıdır 0.6x taş yükünden ısı yalıtımı var 11mmlik parkesi v.s var dersin adam durur düşünür 1 gün süre ister ailesine gösterir karar verilir geçersin tapuya kardeşim.

hiçbir zaman bu 2 kuralı unutma yalan söyleme müşteriye neyse onu söyle doğruları söylerken abartarak söyle tekniklerini iyi kullan olmayan şeyi müşteriye söylersen yarın ortaya çıkar emlakçı değilmi işte derler buzamana kadar yapılan şey bu olmuştur sen farkını koyarsın o adam evi alir başka zaman bi muhabbet içinde şunlardan aldık der sonrasında o başka kişiye yönlendirir o adam gene senden gelri daire alır

hee unutmadan bak sana kural 3'den bahsedeyim pörtfoy alacağin zaman kardeş, sahibinden arama yapiyorsun kiralik daireniz satılık daireniz xxxxx gayrimenkul olarak biz ilgilenelim.... YANLIŞ... neden mi ? oturduğun şehirde kaç yüz tane emlakçı var ? 400 - 500 ? hepsi inan onları arayip bıktırmıştır taktiği veriyorum

** Ararsın efendim iyi günler şuradaki daireniz için rahatsız ediyordum bi müşterimiz var bu lokasyonda bu fiyat aralığında daire ariyoruz kendisinie müsaitseniz görüşme sağlayabilirmiyiz dersin gidersin fotonu çekersin bi güzel herşeyini yaparsın sözleşme almaya bakarsın sahibindenki ilanı sildirirsin zingata sahibindene ilanını atarsın

sonrasını bliyorsun hadi kendine iyi bak kardeş sana 3 tane bu sektörde başarının taktiğini yazdım
Bir soru da ben sorsam size :d 2 yıl önce almış oldugum bir ev var. 1 Yılda neredeyse iki katına çıktı fiyatı. Acaba ev al-sat yapabilir miyim? Şuan calıstıgım ısten cok memnun degılım ve asıl mesleğimi icra edemiyorum. Ama yılda 2-3 ev al sat yapabilirsem sanırım çark döner ve kendi işimi de icra edebilirim. Örnek yılda 3 kez al sat yapsam her bırınden 15 kazansam bana fazlasıyla yeter. Böyle şeyler mumkun mu acaba? Yakında evlenecegım ve suan gelirim cok dusuk. Bır cıkıs noktası aradıgım ıcın boyle bır dusuncem var.