"tahmin ettiğim bir cevapolarak ' işler kötü, kendi işine devam et sektör kötü ama biz sana yine de yardım ederiz ' tarzında konuştular." o emlakçıların arasına girerek yeni bir rekabet başlattığınz için her meslekte bunu derler hocam halk eğitim konusuna gelince zamanında orada staj yaptım ve hocaları cidden ilgisiz oluyor benim ilimdeki halk eğitimde emlak danışmanlığı hoca f klavye kursu veriyordu siz düşünün isterseniz. Siz kendinize güvenip gerekli adımları attıktan sonra önünüze çıkan engelleri aşabileceğinize inandıktan sonra kimse önünüzde duramaz. Önemli olan sizin çevrenizi ne kadar çok genişlettiğiniz olacaktır ve şöyle emlakçılar var genelde gelen müşteriler bakıp dönücez diyip dönmüyor ve onlarda buna alıştığı için nasıl olsa almayacaklar gözüyle getiriyor anlatmıyor geçiştiriyor. Siz siz olun alıcı olsun olmasın ne kadar ilgili olduğunuzu onlara gösterin. Gene dönüp dolaşıp sizi bulsunlar. Birde şunu söyleyeyim sizlere bir kaç şirket ile anlaşıp veya küçük ama işini iyi yapan esnaf ile anlaşıp evde olan sıkıntılar için müşterilerinizi onlara yönlendirebilir ve müşterinin güvenilirliğini kazanmış olacaksınızdır.