srknakyurek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece altını çizdiğim kısmı okudum ve cevap veriyorum.

Sahibinden gibi ilan sitelerinden aradığınız evi komisyon vermeden kiralayabilir ve satın alabilirsiniz.
Burda bir zorluk yok neye emek harcıyor yada neyi sermaye olarak riske atıyor da kar elde etmeyi umuyor bi emlakçı. Benim iki aylık bir zorunluğum vardı, zor durumda olduğum için bi kaç emlakçı ile muhattap oldum. (oda emlakje ilan vermiş emlakçılar) Bunların dışında ben yine bu simsarlara para kaptırmış da değilim. İnternetten aramaya devam ettim ve aradığım evi buldum kiraladım olay bitti kimseye komisyon ödemeden.
Akıllı adam emlakçıdan uzak durur kanaatindeyim.
Sen emlakçıya gitmek zorunda değilsin, ihtiyacın olan evi kapı kapı sokak sokak dolaşarak bulabilirsin bunda özgürsün. Eğer o kapıdan giriyorsan o parayı vereceksin bu iş bu kadar basit senin kafa buna niye basmıyor?

Ben dükkanı açık tutabilmek için günlük ortalama 150Tl gider yapacam, adamın biri gelecek senin aldığın bedel çok fazla bana uymuyor diyecek, fazla görecek bende ona derim benim şartlarım bu işine gelirse kusura bakma git daha iyisini kendin bul.

Emlakçılık senin zannettiğin gibi bir iş değil, bir evi belki de 20 kişiye gösterirsin ilk gelen birinin aradığı evdir satın alır veya kiralar bunun bedelini neyse öder işine gelmeyen üstte vurgulayarak söylüyorum emlakçıya gitmez.
Ülkemizde ilkokul mezunu kanun kitap bilmeyen emlakçılara denk geldiğin için belki uslüb olarak sana gerekli hizmeti vermemiştir. Emlakçı adam olayın pazarlama kısmından daha fazla hukuki destek verir. Bir avukat, bir mimar kadar bilgi sahibi olur. Hiç bir zaman bitmez belki belli standartlar gelir bu mesleğe ki gelsin aradaki çöpler gider.

ha bu arada o sahibinden.com ve emlakjet emlakçılar sayesinde ne paralar kazanıyor senin bilgin varmı? Emlakçılar üyelik ücreti olarak ne ödüyor? bu piyasadan emlakçılar çıkarsa sahibinden.com diy ebir site o alanda aynı hizmeti verebileceğini mi zannediyorsun. Ben 800Tl ödüyorum her ay tıkır tıkır. bu parayı iş yapsam da ödüyorum iş yapmasam da..

Konuyu başladan arkadaştan özür dileyerek bir daha bu konuya yazmayacam. Çünkü bu kadar çok şey yazmışlar sana anlamamışsın yinede anlamazsın düşünsindeyim.