@mehmetarik;

Yapılandırmacı eğitim sistemi inanılmaz bir yeni eğitim sistemi türü o zaman süper. Bir nevi makinelerde yapay zeka ile sağlanmaya çalışılan şey öğrencilerde kendi kendilerine doğal stabil zeka olarak sağlanmaya çalışılıyor.

Bu her şeyi devletten bekleme, bir şeyi okuyupta garanti meslek bekleme zaten bizdeki en büyük sorunlardan biri. Memur olma isteğinde yatan hedefte mümkün olduğunca işten atılmama garantisi ile ideal refahlıkta çalışma hayatı beklentisi. Bu ülkede çöpçüye de ihtiyaç var, işçiye de doktora da. ( Her ülkede aynı şekilde ihtiyaç olduğu gibi )

Öğretim görevlileri belirttiğiniz gibi gelişim, eğitim arzusu ile üniversitelerin ihtiyaçlarını karşılayabilseler bugün kısa süre içerisinde olmasada her okul belirli bir 20-30 yıllık süreç sonucunda iyi talep gören kaliteli üniversiteler haline gelebilir.

İşini sevmek veya sevmese bile işine saygı göstermek, işin hakkını vermek gibi kavramları önemsemeliyiz. Bir işi ya tam yapacaksın ya da hiç yapmayacaksın. Diyorlar ya komplo teorilerinde dünyayı kim yönetiyor. Dünyayı Birleşmiş Milletler, Beyaz veya Kremlin Sarayı, Pekin veya İllümünati değil kendisine, insanlığa saygısı ve/veya sevgisi fazla olan eğitimciler, eğitim kurumları ve öğrenciler yönetiyor.

Einstein'in parçaladığı Atom, Abd'yi lider yaptı. Aynı başarıyı Japonya veya Hitler Almanya'sı elde etseydi bugün büyük abi Japonya veya Almanya'ydı. İngiltere'nin Abd'ye geçmişten günümüze ön ayak olduğu temel tecrübeler, sistem, düzen Abd'nin bugünkü güçlü konumuna gelmesini ve onunda bu güçlü konumda ortaklık elde etmesini sağladı. Abd yer yer İngiltere ile ciddi rekabetlere giriyor ama diğer ülkelere yaptığı yanlışları en az İngiltere'ye yapıyor. Yapmaktan imtina ediyor çünkü bir geçmiş bilgi, tecrübe, gelişim aktarımı ile oluşan bağ var. Rusya'nın uzay çalışmaları, askeri endüstride mühendislerinin ve teknikerlerinin başarısı, bölge ülkelerine nazaran daha verimli olan ( bölge ülkelerine göre yoksa genel başarı olarak Abd ve Avrupa ve Çin, Hindistan gibi ülkelerin gerisinde ) yapısı onu Abd, İngiltere ile yer yer en iyi ortaklığı yer yer nispeten akıllı, gelişmiş düşman statüsünü koruyor.

İnsanlığa bir ara ciddi zarar veren Almanya bile iş disiplini ve gelişme arzusunun vaad ettiği imkanlar ile düşmanları tarafından çöktürülmesine rağmen kontrollü bir şekilde geliştirildi ve saygın, faydalı konumuna geri ulaştı. Bu politik gelişimlerde enerjiden, endüstriden, havacılığa, psikolojiye kadar sistemli ve sistemsiz eğitimin sağladıkları dünyanın yönetilmesini, hakimiyetini sağlayan önemli kazanımlar elde edildi ve kullanıldı.

Abd'deki gizli sınav sisteminin de ciddi sıkıntıları var. Eğitim sisteminde Abd'de de aynı oranda olmasada bir geleceği kurtarma, hayata tutunma beklentisi Abd'ninde en büyük sorunlarından biri. Abd ile bu konuda ciddi benzerliğimiz var. Onları uzun vadeli yatırımcılık kavramı iyi ayakta tuttu ve sağlam markalar kazandırdı. Onlarda da devlete girme değilde iyi diploma ile iyi bir özel şirkette iyi gelir ile refah yaşam beklentisi onlarada ciddi zarar veriyor.

Ne kusuru öğretmenim asıl siz kusura bakmayın burada vaktinizi, emeğinizi keyfi bir şekilde tükettiğim için.

Başlangıçta kaliteyi düşürsede yinede Akademisyen sayılarının artması ilerisi için daha iyi olabilir. YÖK'ün bu adımı bir bakıma da toplum psikolojisinin ihtiyacına yöneliktir. Öğrencilerin bu kadar yanlış biçimde eğitim kurumlarına zorunluymuş gibi kendilerini bağlamaları bir nevi aşırı yüklenmeleri hem kendilerine hem eğitim sisteminde farklı sıkıntılara yol açıyor.