İnternetten belki de 150-200 kez alışveriş yapmışımdır. Onlarca iadem olmuştur ama bugün teknosa.com 'dan aldığım mouse'u beğenmediğim için iade etmek istedim. Müşteri hizmetlerini aradım. Bana kutusu açıldığı için iade alamayız dediler. Teknosa.com üzerindeki sözleşme maddelerini açıkça okudum.
Alıntı
V- TÜKETİCİ OLAN ALICI'NIN CAYMA HAKKI
1- Mesafeli sözleşmelerde tüketici, yedi gün içerisinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden 14 ( On Dört) gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde yazılı olarak veya bir sürekli veri taşıyıcısıyla bildirilmesi yeterlidir.
Alıntı
4- ALICI aşağıdaki hallerde cayma hakkını kullanamaz
a. Niteliği itibariyle geri gönderilmeye elverişli olmayan ürünler, tek kullanımlık ürünler, kopyalanabilir yazılım ve programlar, çabuk bozulma tehlikesi olan veya son kullanma tarihi geçme ihtimali olan ürünler için cayma hakkı kullanılamaz.
b. ALICI'nın istekleri veya açıkça onun kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan ürünler için cayma hakkı kullanılamaz.
c. Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler ve tüketiciye anında teslim edilen gayri maddi mallar için cayma hakkı kullanılmaz.
Buradan bütün arkadaşlara söylüyorum. Teknosa.com 'dan aldığınız ürünü sözleşmelerinde yazmasına rağmen "herhangi bir gerekçe göstermeksizin" beğenmedim diyerek iade edemiyorsunuz.

Olur da benim de 150 liralık mouse yerine pahalı bir ürün alırsınız beğenmezseniz elinizde patlar ona göre.

Tüketici haklarına git filan demeyin, ben bu konuyu teknosa.com 'da böyle birşey yazmadığı halde sonradan sözleşmeye aykırı hareket ettiğini yazarak teknosa.com 'dan bilinçli alışveriş yapmalarını paketleri açıldığı takdirde artık o ürüne sonsuza kadar sahip olacaklarını bildirmek için açtım.
Ya da tüketici hakem heyetine filan başvurup uğraşırsınız.

Düzenleme: tekrar geri dönüş yaptılar. Sözleşmede öyle olabilir ama sitemizde garanti iade kısmında kutusu açılmamış diye ürünler yazıyor.
- Peki dedim internet sitenizde bu sayfa olabilir. Ama aramızda belki de bana özel sözleşme yaptınız, halen daha siparişimdeki satış sözleşmesinde bu yazıyor.
- ....