Benim fikrimce aynı yerde kalmanız. Şartların güzel olacağını söylemişsiniz. Orada çalışırken ufaktanda farklı firmalara göz atmanız. Yani kısacası siz o firmayı şimdililk geçiminizi sağlamak için kullanın. Ardından daha güzel kurumsal çalışan ve maaşı yüksek veren başka bir firmaya direk geçiş yapın. Yanlız bu esnadada firmadaki kimseye bu durumunuzu çaktırmayın. Umarım faydalı olur
Arkadaşlar merhaba sizlere yaşamış olduğum bir sorundan bahsedeceğim fikirleriniz görüşlerinizi önemseyeceğimi bilmenizi isterim.Yaklaşık 15 yıldır çalıştığım şirket ramazanın birinci günü satıldığını işveren tarafından öğrendim. Fakat firmayı alan kişi çalışmış olduğum firmadaki kalifiye eleman ve techizatla beraber firmayı istediğinden, bizim işverenimiz bizleri firmayı satmış olduğu şirkete gitmemiz için ikna etmeye diğer bir deyişle oraya zorlamaya çalışıyor. Personelin gitmemesi halinde satış gerçekleşmeyecek, bu duruma ben dahil bir çok arkadaşımız bizi bir mal gibi satmaya çalışıyor diyerek tepki gösteriyor. Alan firma iş ve para bakımından güçlü fakat kurumsal bir yapıya sahip değil içi boş bir firma personel olarak. Ben şimdi geçirdiğim 15 yıldaki değersizliğemi yanayım, bir yere zorlanmama mı yanayım, ben ne yapayım.
Önümdeki iki fırsat var birincisi satın alan firmaya giderek aynı maaş ve aynı şartlarla yönetici vasfında işe başlamak ( ama dediğim gibi saatli bomba gibi bir şirket çok buyuyebilir veya iç meselelerinden dolayı personel kargasası yasayıp kısır bir donguye girebilecek bir şirket, yoksa aynı sektörde yine güclü iso 9001 belgesine sahip bir firmaya girip bir memur gibi mi çalışayım. ( bu firmada normal müşteri temsilcisi olarak görev alacağım benim ayarımda 2 3 personel daha var, şartlar güzel 25 yıllık bir firma sizler olsanız ne yapardınız. Malumunuz hayatımızı bir şekilde idame ettirmemiz gerekiyor.