Selamlar
Sigarayı bırakınca aşırı yemek yeme isteği duymaktaydım. Sonunda sınır 140 Kg ulaştım. Boy 1,90 ve kilo 140 kg olmuştu. Artık merdivenleri çıkamayacak pozisyona geldim. Burada paylaşmıştım daha önce. Hala sigara içmiyorum. Bir bağımlılıktan kurtulmuş ancak başka bir bağımlılığa yelken açmıştım. Buda şeker bağımlılığı idi.
Kilo vermek istiyordum ancak veremiyordum. Hep erteliyordum. Ancak işin içinden çıkılmaz duruma gelmeye başladı. Sonra bir ay önce kesin karar verdim. İlk olarak kendimi şartlandırmaya başladım.
1. Glikoz Şeker bıraktım. Kola, Tatlı, Kek, Pasta, aklınıza ne gelirse şekerle üretilmiş tüm ürünlere karşı kendime yasak koydum.
2. Pasta, börek, adana kebap, beyti, dürüm, çiğ köfte, pilav, samsun pidesi, domates çorbası ve tırnak pide kombinasyonu ( gülhan restaurant tavsiyemdir ) buna benzeyen karbonhidrat besinleride yasakladım kendime.
3. Yemek sepeti hesabımı sildim. Bir zamanlar yemek sepeti muhtarı dahi olmuş biri olarak gerçekten çok dramatik bir durum idi. Ayrıca paket servisleride bıraktım.
4. İşe giderken aracıma benzin atıyor, sadece su için 1,5 tl ayırıp işe gidiyordum. Bu sayede abur cubur kesmiş oldum.
5. Gece çalıştım için abur cubur kestim. Para almadım için yiyecek otomatını kullanamadım. İl zamanlar çok zorlandım. Vücut alışmış çünkü abur cubura. Ancak kilo veremiyordum. Ya şeker hastası olup sahalara eken veda edecektim yada diyet yapıp deplasman maç koşturmaya devam edecektim. Karar sizin.
6. Saat 18:00 sonra yemek yemeyi kestim ertesi güne kadar.
7. Akşam yemeği ve gece kahvaltısı ve sabah kahvaltısı için yemek haneye gitmedim. Gece su hariç hiç bir şey azıma sürmedim.
8. Paketlenmiş gıdaları yasakladım kendime. Hatta diet ürünler dahil.
9. Kendime doğal olmayan şeker ve paketlenmiş ürünleri yememe yasağı koydum. Ayrıca ekmek, pasta tarzı unlu ürünleride yasakladım.
10. Spor salonuna yazıldım. Her gün sabah 08.00 ile 11.00 arasında spor salonunda çalıştım. Günde 500 kalori hedefi koydum.
11. Yemeği kestim ve sabah kalktığımda sadece kahve içtim bir fincan. Öğlen ve akşama doğru 400 gr ton balığının yağını süzüp yarısını yedim hıyar domates ile.
12. Sonrasında başka bir şey yemedim. ertesi güne kadar. Ayrıca meyve yedim.
13. 140 KG AŞAĞIYA İNMEYE BAŞLADIM. geri sayım aracı gibi her gün muntazam tartıldım. Her gün tartıldığımda düştüğüm kilolar bana şevk verdi.
14. Karşıma döner, pasta, kebaplar, samsun pidesi çıktı. Hayır dedim. Çünkü ben hep diyete başlayıp sonra bırakalanlardanıdım. Aynı sigarada ki gibi kendimi şartlandırdım rafet sen bunu yapmayacak sın yaparsan kaybedeceksin.
15. Sırf kendimi zorlamak ve nefsimi yenmek için arkadaşlarıma pasta, kebap, pide, çiğ köfte ısmarladım. Karşımda afiyetle yemelerini izledim. Kendimle mücadele ettim. Yemeyerek başardım.
16. Kaçamaklardan sakındım. Karşıma her çıkan fırsata ramen asla kaçamak yemedim. Kendimi kandırmaya izin vermedim. Sigarayı bıraktığım gibi bunuda bırakmam gerektiğini sürekli kendime telkinde bulundum. Gün aşırı kilo verdim. 127 kg geldiğimde kilo vermem durdu. Çünkü şekeri bırakınca meyveye dadandım. Ancak meyvenin fazlasıda kilo demek. Sonra yukarıda yazdığım katı diyeti uyguladım. Spor yaptım.
17. Şu an 120 kg düştüm.
18. Hedefim 82 kiloya düşmek.
19. Ortalama 42 kg daha vermek.
20. Kendimi bu kadar yiyecekten uzak tutan son şansımın olduğunu kendime sürekli telkinde bulunmak. Çünkü en son diyeti bıraktığımda 120 kg 140 kg çıkmıştım. Eğer bu seferde bırakırsam. 160 kg kadar çıkacağım. Ya insan gibi yaşayacağım. Yada kara delik gibi her şeyi yutacağım. Çünkü 37 yaşındayım artık yaşlanıyorum. Kalbim tekmeleye başladı.
Benim gibi Aç kalamayanlar İse Bunuda Deneyebilir
Sabah
- 2 Yumurta (Birinin sarısı, Birisinin Beyazı )
- 1 Kibrit kutusu beyaz yağsız peynir
- Limonlu Maydonoz
- 1 Dilim Tam Buğday Ekmeği
Ara Öğün
- 1 Adet Muz
Öğlen
- 7 Kaşık Pirinç Pilavı
- 150 Gr Tavuk veya Et
- 200 Gr Yağsız Yoğurt, Pul Biber ve Limon karıştırın
- 1 Dilim Tam Buğday Ekmeği
Ara Öğün
- 1 Adet orta boy domates, yarım hıyar, roka salata yapıp yenecek ancak tuz ve yağ yok istersen normal ye
Akşam
Saat 17:00
- Az Çorba
- 5 Adet Köfte
- 100 GR Yağsız Yoğurt + Pul biber + Limon karışımı
- 5 Çorba Kaşığı Makarna
Saat 18:00 ağza lokma konmayacak.
Günde 3 Lire su içilecek
1,5 LT Akdağ Suyun içine İKİ FİŞEK TARÇIN, ve limon eklenecek gün içinde 3 LT olarak tüketilecek yanlız birden değil tam gün.
10 tane cEVİZ
10 tane fINDIK
10 tane bADEM
10 tane Kuru Üzüm
Cebinizde olacak karnınız kıyılınca yencek.