Değerli üyeler; abilerim, arkadaşlarım ve kardeşlerim
Son zamanda genel olarak Türk hosting firmalarından memnun kalmayan ve genelleme yapan arkadaşlarımı görüyorum. Buna istinaden açıklama yapmak istedim. Bu konumda bir çok şeyi açıklığa kavuşturacağım.
İlk önce olaya müşteriler yönünden bakalım,
Türk kullanıcılar genel olarak ucuz hizmeti tercih ederler. Kazancı iyi olsa bile ucuza kaçarlar. Bunu bu forum üzerinde çok gördüm.
Alım yaparken araştırma yapmaz
T.C. bilgisi vermek istemez
Şikayet konuları var mı bakmaz
Sunucuda ki donanım özelliklerine bakmaz
Firma bilgisine dikkat etmez
Firma ne zaman açılmış referansları var mı bilmez.
Kendi acemiliğini genelleme yaparak üstünden atar.
Bizim sektörümüz zaten yalama oldu.
1. mesleği kuaför ek işi hosting
1. mesleği kasap ek işi hosting
1. mesleği öğrenci ek işi hosting
Müşteriler bu kısımlara dikkat etmediği için ne yazik ki problem yaşıyorlar. Sonra Türk firmalarından ilah geldi. Yurt dışı firmalarına gidiyorsunuz bune eyv bende aynı mantıkla ilerleyen bir insanım. Genel olarak Türk tema yapımcılarından değil Themeforest üzerinden tema alıyorum.
Fakat bu olayı kinciliğe vurmak gerekmez. Her konunun altında mutlaka şu yabancı firmadan hizmet alın diyenler oluyor. Ama desteğe geldi mi skypeden bize yazmasını biliyorsunuz

Çünkü Türklerin desteği Dünyada bir çok güçlü yerde yoktur.(Gelişmiş firmalardan bahsediyorum)
Hosting Firmaları üzerinden bakalım,
Bizim en büyük problemimiz yazılımcılar ile hostingcilerin savaşıdır. Bir çok yazılımcı kendi yazdığı scripte bile hangi php bileşenleri kullandığını bilmez. Müşteriye sunucu aldırır fakat hem kendisi hemde müşteri yapamazsa
sunucu sorunlu hostingciniz ile görüşün der.
İşte burada olay Çanakkaleye savaşına döner.
Hosting Firması = Site içine destek sağlamaz (sağlayan veya yardımcı olan var)
Müşteri = Sunucu aldım destek sağlamak zorundasınız
Yazılımcı = Sunucu sorunlu birşey kurulmuyor sunucu çürük hosting firmasına danışın der (hepsi değil bir kısmı böyledir)
2. Bir durum ise
Bir çok kişinin bizim mesleğe dadanmasıdır. Şahsen ben bu konuda hiç mutlu değilim. Bizim sektörümüzde Centos kurmayı bilmeyen insanlar var. Network kartı bozulduğunda veya çakıştığında yapamayan aciz insanlar ile doludur. Herkes para kazanma sevdasına düşmüş. Üç kuruş parayı gören adamın bir yerleri kalkıyor. Bunun için alacağınız firmalara dikkat edip alın. Müşteri yorumlarına dikkat edin bilmiyorsanız bile bir konu açın size zaten durumu anlatırlar.
3. Bir durum
Görüyorum ki firmalar hep akrabası mahalle arkadaşı veya daha önceden tanıştığı adamı foruma sokup makına vererek bayi yapılandırmasına gidiyor. Bilgisiz adamı sokup müşteri toplatıyor eee zaten sunucu ucuz adam saf hadi bakalım şikayet konuları havada uçuşsun.
4. Bir durum
Herşey güzel, hizmeti almadan önce efendim, müşterim, bey v.s problem olduğunda ticket atın arkadaşlar bakacak olayıdır.
Ben bu konuda her 2 taraf için bağımsız yaklaştım. Ben bu işe 2012 yılında oyun sunucusundan çıktım. 2 Farklı hosting firmasında çalışarak kendimi geliştirdim.
1. Semele - Bu adamlar bana araştırmanın ne olduğunu anlatıp beni büyüttüler.
2. Databir - Müşteriye nasıl sahip çıkılacağını zor durumda kalsada yardımcı olacağını öğrettiler.
3.
Sayfa.net - Bu adam ile ticaretim oldu fakat çalışmadım. Bu sektörde tek kendisini örnek alırım ve adımlarını uygularım.
@SayfaNet;
Bundan sonrası bende zaten. Müşterimin sorunu için Allah şahinim olsun ki tam 6.5 saat boyunca gece 12den sabah 6.30 a kadar uğraştığımı bir ben birde Allah bilir.
Bu konu için kimse bana gönül koymasın. Gönül koyacak adamında benle işi olmasın.
Umarım derdimi sizlere anlatmak istemişimdir.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.