sergenyapim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir varolan bir sorunumu paylaşmak istiyorum. Öncelikle mühendisim, mezun oldum. Fakat fiziksel olarak bir yerde çalışmadım. Hep bilişim işleri yaptım ve bazı sebeplerden dolayı kendi mesleğimi yapabileceğim sabah 8 akşam 5 formatında bir işte çalışmadım. Son 1 yıla kadar bilişim işlerinden bana yetecek kadar para kazanırken, son zamanlarda büyük sıkıntılar ve para kazanamama gibi durumlar yaşıyorum.

Akşam saat 00:00 gibi yatıp sabah 8-9 gibi uyanmama rağmen gündüzleri 14-15 arasında genellikle uykum geliyor. Zamanımın büyük çoğunluğunu evde geçiriyorum. Sigara, alkol vb. alışkanlıklarım yok.

Yakın zamanda hastanede test yaptırdım kan verdim falan fakat tüm değerlerim normal. Sanırım her geçen gün vücut olarak tembelleşiyorum. Ciddi anlamda da motivasyon problemi çekiyorum. Birşey yapmadığım halde kendimi çok yoğun hissediyorum, kendimce bahaneler üretiyorum. Fakat dönüp baktığımda gün içerisinde elle tutulur birşey yapmamış durumdayım.

Sosyal medya kullanmıyorum, televizyon izlemiyorum.

Önerileriniz nelerdir? Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mıdır?
Sürekli birden çok işe başlayıp, hiç birini sonlandıramama durumu var mı?Her zaman kapasitenizin altında çalıştığınızı ve üretkenliğinizi çok düşük oranda kullandığınıza mı inanıyorsunuz?
İşleri sürekli ertelemeki bir türlü bir işe başlayamamak, gittiğiniz yerlere sürekli olarak geç kalmak gibi bir probleminiz var mı?
Cüzdanınızı, telefonunuzu sürekli bir yerlerde unutma gibi problemleriniz de var mı?