Bu bir deneme konusudur. Aşağıda basit olarak 2 soru bırakıyorum. Eğer konu gerekli ilgiyi görürse en altta yazmış olduğum konularla ilgili başlıklar da açacağım.
1- 20 yaşındaki biri; ışık hızının %99.999999999 hızıyla ortalama 2.6 milyon yıl sonra andromeda galaksisine varacaktır. Özel göreliliğe göre ışık hızına yeterince yaklaşırsa kendisi için 10 yılda yani 30 yaşında varacaktır. Yani teorik olarak galaksiler arası seyehat mümkün müdür?
2- Işık hızının %90'ıyla giden bir otomobil; farlarını açtığında, özel göreliliğe göre otomobildeki kişi, farlardan çıkan ışığın kendisine göre yine ışık hızında gittiğini göreceğini biliyoruz. Peki bu duruma göre, sabit duran bir cisim, otomobilden çıkan ışığı nasıl gözlemleyecektir?
Yapay zeka, parçacık fiziği, genel görelilik, kuantum mekaniği, din, felsefe, kozmos, evrim, bilim gibi konularda birçok konuya değinebilir. (Özellikle istediğiniz varsa cevap olarak yazın.)
Beyin fırtınası yapılacak ama başka yerde bulmanızın çok zor olduğu konulara değinebilirim.
Demin saydığım konuların hepsiyle ilgili bölüm bölüm hikaye yazabilirim (sürükleyici) ya da sizlere sorular sorabilirim. Bu başlığa verilen ilgiye göre tüm bunları bu forumda yapıp yapmama hakkını saklı tutuyorum.
Lütfen bu konuda mantık yürüyebilecek kişiler değerli yorumlarınızı esirgemesin ve lütfen sadece yazmak için cevap yazmayın. Gerçeken mantık yürütebilen kişiler yazsın ki, konuları 3-5 yıl sonra okuyanlar da nasiplensin.