Selam dostlar, başımda bir dert var sizlere de akıl danışmak istiyorum bu konuda. Rahatsızlık verdiysem samimiyetle özür diliyorum. Şu sıralar psikolojik olarak zor durumdayım, major depresyon tanısı koyuldu.
Olaya gelecek olursak burnumda bir eğrilik var ve psikolojik olarak beni rahatsız ediyor, ciddi şekilde kafaya taktım(estetik olarak değil). Ameliyatla düzeltilebiliyor ama benim durum biraz farklı, birkaç farklı doktora gittim kafam çok karıştı.
Özel hastanede genç bir doktor kesinlikle ameliyat olmalısın dedi.
Acıbadem'de bir prof. hafif bir eğriliğin var ameliyat olman lazım diyemem, senin kararın çok fazla rahatsızlık vermiyorsa gerek yok dedi. Ben ameliyat olmak istedim hatta gün aldık ama iptal oldu ameliyat.
Özel muayene yapan bir arkadaşımın tanıdığı doktora gittik, ameliyat gerektirecek kadar bir eğriliğin yok sadece çok hafif bir değişim olur dedi(200tl civarı muayene ücreti olmasına rağmen hiçbir ücret almadı).
En son üniversite hastanesinde bir hocaya göründüm. En detaylı şekilde muayeneyi bu doktor yaptı; spreyle uyuşturup o çubuğu iyice burnuma sokup kamerayla genzime kadar baktı, tam emin olmak için sinüs tomografisi çekti. Sonuç olarak ''attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değmez'' ameliyat düşünmüyorum gerek yok dedi(özel hastanede bende çalıştım, para için ameliyat yaparlar diye de ekledi.)
İnternetten baya bir araştırma yaptım bu konu hakkında burun eğriliğinin verebileceği rahatsızlıklardan neredeyse hiçbirisi yok bende, sadece gün içerisinde eğri taraf hafif tıkanıyor(sürekli kontrol ettiğim için anlayabiliyorum yoksa farkında bile değilim). Doktorların özellikle tehlikeli olarak belirttiği geceleri ağzı açık uyuma bende yok.
Bu durumda sırf psikolojik olarak kafaya taktığım için ailemi de karşıma alarak ameliyat olmak ne kadar doğru olur? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Normalde insanlar bu tür sorunları en yakınındakiler ile bile paylaşmaz ama içimi dökmek ve değerli abilerimden tavsiye almak istedim. 20'li yaşların ortasında üniversiteden yeni mezun bir gencim, canım hiçbir şey yapmak istemiyor 1 haftadır cezaevinde yaşıyorum gibi geliyor