Caxing adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorun yok gibi geliyor bana 30 tl içinde uğraşmayın bence ^^
Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1000 TL veren 30 da verir
İşte ben de normalde konuları az çok biliyorum nerede dava açıp açamayacağımı ama bu konu biraz farklı o yüzden foruma danışmak istedim hocam, olay meblada değil ben sigara içtiğim zamanlarda 7 tl olan sigaraya pos makinesinden sadece sigara çekersem 0,50 krş fazla alırım diyen esnafa bile dava açarım sadece hakkımın yenmesini sevmiyorum ve ek olarak bu yine biraz farklı durum ama bazı durumlar var ki insanlar umursamıyor ve bu yüzden bazı esnaflar çığırından çıkıyor bkz: masaya su getirip, içsende içmesen de parasını alan cafe işletmecisi. Bunların önüne geçilmesi gerekiyor. Getirmesi problem değil içmediğin zaman para alıyorsa bu problem. Kimse kimsenin hakkına girmesin herkes mutlu mesut yaşasın

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
firma haklı
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Değerli hocam,
Tamamen haksızsın. Kesinlikle bir şey çıkmaz.
Tüketici hakları bahsettiğin konuları kapsamıyor.
Elden satın aldığın bir ürünü keyfi iade değişim hakkın yok, keyfi iade hakkı sadece mesafeli sözleşmeler için geçerli.
Firmalar kendi insiyatifleri ile değişim garantisi veriyorlar.
Bu durumda da değişim bire bir aynı ürün değişimi, yoksa fatura bedeli tutarında yeni üründe indirim şeklinde gerçekleşiyor.
Sen gömlek verip kazak almak istersen fiyat kıyaslaması yapamazsın, fatura üzerindeki bedel kadar indirim uygulanır.
Sana gömlekte yaptığı indirimi diğer üründe de yapmak zorunda değiller.
Her ürünün maliyeti kar oranı ve kaldırabileceği indirim oranı farklıdır.
Sana dün yaptıkları indirimi aynı şekilde bugün de yapmak zorunda değiller.
açıklayıcı yorumunuz için çok teşekkürler hocam.