hayırlı geceler değerli r10cular aracımla arakalı bir sorunum var bunu çözebilmem için bilir kişilerin yardımına ihtiyacım var.gecen günlerde lpg işi yapan bir işyerine gittim fakat aldıgım cevap beni üzmüştür. aracımın lpg tüp beyni ölmüş dediler?fakat ben öyle düşünmüyorum ondan dolayı bu konuyu açma geregi duydum.
sorunum şu şekilde aracım sıralı sistem oldugundan öncelikle benzinde çalışmaktadır ortalama 1 km gittikten sonra lpg ye geçiyor. fakat bu esnada rölenta düşüyor ve akabinde motor stop ediyor. bunu daha sonra çalıştırdıgımda yine yapıyor o yüzden çogu zaman gaza basıp rölantanın düşmemesini önlüyorum.akabinde düzeliyor ve hiç bir sorun olmadan devam ediyorum. yine ona baglı olarakta mesela süratlı gittigimde örnegin 130/140 km gibi hızlanmadan sonra fitesi boşa aldıgımdada stop ediyor

sorunu çözmemde ne gibi yol izlemem gerekiyor?benim soruna benzer bir videoda var onuda ekliyorum örnek olarak. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden sonsuz teşekkürler...
Aracım:
Renault 19 Europa 1.6e (1999)
Atiker Sıralı sistem mevcut (sanırım ilk çıkan serisi tam bilmiyorum lpg ci öyle dedi)
Not: Benzindeyken hiç bir sorun yok
Örnek video:
https://www.youtube.com/watch?v=kfhUDdO3QCw