Bir devrin daha devir gününe geldik.

Patikli Penguenden sonra açtığımız ve yeni web sitem olan Pandalina.comu satıyorum.
Günlerce Panda ile ilgili bir domain aradıktan sonra sevdiğim bir abim güzel bir domain buldu ve serüven böyle başladı: Pandalina
Zaten bu domaini bulduktan sonra acaib içim ısınmıştı. Zaten çok zor isim beğenen birisiyim dedim tamam daha en büyük sorunumun bir tanesini hallettim isimi bulduk. Gelelim site de kullanacağımız temaya? Takıltılı ve çok zor beğenen birisi olduğum için domaini 8 Ağustos 2017de aldım ve 1 Ay boyunca aralıksız Themeforestte tema aradım.

Şunun şurası güzel ama şurası kötü. Hani diyemiyorum da şurası kaldırıp şunu eklerim diye çünkü herhangi bir kod bilgim yok. Mümkün olan bir şey olsa bile benim bilgim olmadığı için mümkün olması gözüyle bakamıyordum. Neyse işte tamam artık temamıza da 1 ay sonunda bulduk. Grand Magazine teması. Bazen kendimi seviyorum. Çok zor beğeniyorum ve en sonunda bulduğum ve kullandığım temaya da hasta olmayanı görmedim. 5 kişiden 3ü sitemde kullandığım temanın adını soruyor. Ve kalan 2 kişi ise sitenin Source kodlarını açarak wp-content/themes yaparak temanın adını bulmaya çalışıyor. Temamıza bulduktan sonra artık tamam siteyi açma vakti geldi dedik. Tabi bi baktık hosting eksik. Güzel Hostingin yaptığı bir kampanyanın bitişine 4 saat kala kampanyayı bir arkadaş vesile ile haber aldım. Tüm fiyatlar yarı fiyatına idi ve bende gittim o an bütçemin yettiği 100 TLlik hosting paketini 49 TLye 1 Yıllığına satın aldım. Ve serüven burada başladı. Tema kuruluma 1-2 gün gitti fakat çözmüştüm olayı ve artık sadece makale yazmak kalmıştı. Zaten benim için makale yazmak kolaydı. Çünkü bir yazmaya başlayınca duramıyorum. Bu arada bazı insanlar makale yazarken hep sessiz ortamı sever. Ama ben tam tersi. Kulaklıklığımı takıyorum ve 2 Monitör kullandığım için bir monitörde Word sayfasını açıyorum ve bir diğerinde ise Youtubeda bulunan kamyoncu, tırcı adamların 1-2 Saatlik videolarını açıyorum. Maksat kulağım dışardan farklı bir ses duymasın. Çünkü evdekilerin konuşmalarını duyduğumda bi an aklım onlara gidiyor ve ne yazacağımı şaşırıyorum. Herşey böyle başladı.
Pandalina sitemdeki tüm makaleleri kendim hazırladım ve hepsi özgündür. Bu zamana kadar ne birinden makale satın aldım ne de birileriyle iş yaptım. Çünkü ben birilerinin yaptığı işi beğenmiyorum. Çünkü yapamıyorlar. Binevi annelerimizin ayar olduğu bir durumdur başkalarının senin mutfağını kullanması. Birinin evine gittiğinizde yardım etmek istiyorsunuz ama siz o salatayı öyle yapmıyorsunuz ki? Ama sen yapmayı bilmiyorsun da diyemiyorsunuz. Ama ben derim. Çünkü her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır o yüzden bırak kimse bana karışmasın. Varsın tüm yük üstümde olsun 1 güne yetişmesi gerekeni 2 günde yaparım ama beğenerek ve severek yaparım. Ve istediğim gibi yaparım.
Gelelim Pandalina sitemizin detaylarına.
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki tamamen özgün ve tarafımca yazılıp yayınlanmış olan
305 Tane makale var.
Makalelerin tanesine 2 TL fiyat biçildiğinde 610 TL para yapıyor.
Siteme bundan 5 buçuk ay önce Themeforestten Grand Magazin temasını satın almıştım. Şimdi ki dolar kuruyla: 184 TL yapıyor.
Hostingi 49 TLye satın almıştım. Hostingin
7 Ay süresi kaldı.
1 Haftalık hit: 1,537
1 Aylık hit: 9,035
Domainim IHS'de yer almaktadır. Domainde transfer edilecektir.
Sitemdeki bir çok makale kendi kategorisinde ve keywordlarda 1. sırada veya 1. sayfadadır. Hit analizlerini aşağıda ki görsellerden daha detaylı inceleyebilirsiniz.
Siteyi satarken Themeforestten satın aldığım Grand Magazine temasıyla birlikte satmak zorundayım. Nede olsa o domaine kayıtlı bir tema olduğu için başka sitelerden kullanılmaz. Tekrar belirteyim tamamen lisanslı bir tema. Herhangi bir w4r3z gibi bir algı oluşmasın. Themeforest hesabını da vermek isterim fakat daha önce aldığım bir HTML tema ve daha önce Patikli Pengueni satın alan arkadaşın Boombox teması var hesabımda. Şimdi ben doğrudan themeforest hesabınıda verirsem o HTML temasını ve Boombox temasını Patikli Pengueni satın alan arkadaş ve ben kullanamam ama ona da şöyle bir çözüm buluruz. Ben zaten sürekli buralardayım siteyi satın alacak arkadaşa ben her zaman Grand Magazine temasının güncel dosyaları + lisans pdf dökümünü iletebilirim. Hatta kurulum/düzenleme konularında becerebildiğim sürece her zaman sonuna kadar yardım ederim etmeye de hazırım.
Bu arada Pandalina sitem
Hürriyet Bumerangda Platin Üyesidir. Ben pek fazla orada paylaşım yapmadığım için çok faydasını göremedim. Fakat bir şeyler paylaştığımda günlük ortalama oradan 5-15 arasında hit geliyor.
Siteme daha önce hiçbir şekilde Backlink, Hacklink, Footer Link vb. Gibi hiç bir link ne alındı, nede bu tarz bir çalışma yaptırıldı. Bu zamana kadar sadece kendi bildiklerim ile bu seviyeye kadar getirebildim. Şuan Alexa Bilgileri; Global: 799,254
Türkiye: 13,435
Link: 2
Domain bitiş tarihi: 27.08.2018
Sitenin Yanında devredeceğim profiller; Facebook Sayfası: 2.083 Beğenili
Twitter Profili: 228 Takipçi
Instagram Profili: 107 Takipçi
Pinterest Profili: 130 Takipçi
StumbleUpon Profili Flicker Profili Satma nedenime şöyle ufaktan biraz değinmek gerekirse. Artık web işleri ile uğraşmak istemiyorum. Tabi nereye kadar orasıda muamma. Aslında asıl bahanem üniversite sınavlarının yaklaşması oldu. En azından bir nebze olsun cebime bir şeylerin girmesini istiyorum. Tabi siteyi satmak ne ölçüde yararı olabilir ki. Bundan sonra kendi siteme makale yazıp yayınlamak yerine artık makale yazarak satacağım ki sürekli bir ek gelirim olsun. Çünkü her geçen gün farklı bir ihtiyaçlarım oluyor. Zaten bir de üniversiteye başladıktan sonra bu ihtiyaçlar fazlasıyla artacak. Tabi bende bu durumda günlük 10 tane yazdığım makale yerine bu sefer günlük +30 üzeri makale hazırlayıp satacağım ki elle tutulur bir faydası olsun. Büyük bir ihtimal bu konumun ardından satılacak makalelerimi hazırladıktan sonra konu açacağım. Teşekkürler.
Site adresi : https://pandalina.com/ Açık artırma başlangıç fiyatı: 450 TL
Min. artış: 20 TL
Hemen Al: 1,250 TL
Bitiş: Son teklif +48 saat
Sitenin aylık getirisi: Adsense günlük getirisi 1,5 TL ile 5 TL arasındadır.
Sitenin açılış tarihi: Domaini
27 Ağustos 2017 tarihinde almıştım ama siteyi
24 Eylül 2017'de devreye soktum. Kategori, sitenin içeriği nedir: Genel
Günlük hit sayısı: Makale girilmediğinde
ölüsü min 200 - 256 arasında.
Makale girildiğinde 250 - 780 arasındadır. Ziyaretçi kaynağı: Organik Aranma & Google & Sosyal Medya
Domainin yaşı ve Pagerank değeri: 6 Aylık
Site tüm içeriği birlikte mi satılık, sınırlama var ise neler: Tüm içeriğiyle beraber satılık
Hosting dahil midir: Hosting'i Güzel Hosting'den 1 Yıllık satın almıştım. Şuanda hosting'in 7 ay zamanı kalmıştır. Alan arkadaş 7 ay boyunca sorunsuz bir şekilde kullanabilir. Hosting özelliklerini alt tarafta ki görsellerde bulabilirsiniz.
Banlı olduğu sponsor var mı: Hayır
Banlı olduğu arama motoru var mı: Hayır
Kullanılan yazılımın lisansı satışa dahil mi: Evet
Yazılım lisans sonlanma zamanı: Süresiz, Kalıcı Lisans
Sitenin satışında herhangi hukuki bir problem var mı, telif hakkı vb..: Hayır
1 Haftalık Google Analsytic Rapor;
1 Aylık Google Analystic Raporları;
Pinterest;