Konuyu açan müşterimiz akşam saatlerinde 21:00 - 22:00 sularında havale yöntemiyle ödeme yaptığını belirtmiş ve bununla ilgili herhangi bir dekont iletmemiştir.Bildiğiniz üzere çoğu firmanın muhasebe servisi mesai saatleri dahilinde çalışır ve muhasebe servisi = teknik destek değildir. Mesai saatleri dışında dekont iletildiği taktirde ödeme onaylanır, dekont yok ise ertesi gün mesai saatine aktarılır.

Firmamızın 7/24 saat teknik desteği bulunmaktadır.Teyit etmek isteyen boş bir destek bileti gönderip kaç dakikada cevap geleceğini test edebilir.Ödeme bildirimi = teknik destek değildir, tekrar vurgulamak isterim.

Nitekim müşterimiz ödeme yaptığını belirtmiş, teknik destekteki arkadaşlarımız kontrol edilmesi aracılığı ile destek biletini muhasebeye aktarmış.Bunuda belirtmiş.Firmamızda satış ve muhasebe kısmına şahsen sadece ben bakıyorum.Müşteri "kafanız mı güzel cümlesinden" sonra ödemem hemen onaylandı demiş.Ödemesi bu mesajından 30 dakika sonra onaylanmış olup böyle bir cümle kullandığı için onaylanma gibi bir durum söz konusu değildir. Yani "ben sert konuştum, hemen işim görüldü" diye bir anlayış yok. Müşteri ile firmamız arasında geçen destek bileti görüşmesi aynen aşağıdaki gibidir. Kırmızı çerçeve ile işaretlenen saatlere ve mesajlara dikkat edilmesini bilhassa konuyu okuyan forum üyelerinden rica ederim.

"Sizin kafanız mı güzel" mesajına binaen bu zamana kadar çok kez yardımımıza ve karşılıklı iyiniyetli, samimi görüşmelerimize rağmen neden bu şekilde bir mesaj yazdığını yüzyüze telefonla görüşmek ve karşılıklı olarak anlaşmak için müşterimizi aradım.Kendisi telefon görüşmesinde tartışmanın kaynağı olup, gayet sert bir şekilde üslupla konuşarak, tarafıma hiçbir sebep/bilgisi olmadan "bu saatte işe mi gelinir" buna benzer bir müşteri/firma arasında geçmemesi gereken cümleler kullanmıştır. Bunun sonrasında görüşmeyi sonlandırarak destek biletindeki en son ki cevabımı yazdım.

Ayrıca müşteri cpanel kullanmaktadır, cpanelden yedeklerini alarak Türkiye'deki birçok firmada bu yedeğini kullanabilir. Birçok firma cpanelden cpanele taşıma yapmaktadır. Herhangi bir veri kaybetme gibi bir durumu söz konusu olmayıp, şayet site taşımada veri kaybetme gibi bir durum yaşıyorsa bu müşterinin site taşıma konusunda yeteri kadar teknik bilgiye sahip olmamasından kaynaklıdır.

Ayrıca bundan sonraki bu forum üzerinden PM görüşmelerinde müşteriye "kalan kullanılmayan süreyi iade yapabileceğimizi, taşımak için süre bitimini beklemeye gerek olmadığını belirttim". Müşteride "madem siteleri taşıyacağım, ben farklı firmadan hosting alacağım, o firma taşıma yapmıyor siz taşıyın" şeklinde dönüş yapmıştır. Sanırım Türkiye'de başka firmaya taşıma yapan bir firma yoktur, olmamıştırda. Çoğu firma kendisine bile taşımıyor müşterisini.. Müşterinin teknik bilgisi yok diye bizimde karşı firmaya taşımasını yapma gibi bir zorunluluğumuz bulunmuyor, müşterinin bu konuda teknik bilgisi yoksa forumdan freelance olarak birine taşıttırabilir yada internet çağındayız, Google'dan araştırabilir. Üstelik kendisine hem manuel hemde cpanelden cpanele nasıl taşıma yapılacağına dair detaylar, makaleler sunulmuştur. Müşterinin PM mesajlarını dikkatli okumadığı ilk mesajına göre anlaşılıyor.

Ticaret iki taraflı olan bir anlaşmadır.Taraflardan biri bu anlaşma dışında tavır sergiliyorsa ticaret sona ermesi gayet normal ve hukukidir. Hizmet almanız, o firmaya aklınızdan geçen her cümleyi söyleme hakkını size sunmuyor.
Verdiğimiz hizmette herhangi bir kusur olmadığı gibi karşılığında da müşterilerimizden istediğimiz tek şey nezaket kurallarıdır.

Destek bileti görüşmesi aşağıdadır. Müşteri bu konuyu açarak zaten yarısını yazılı olarak paylaşmış, bende tamamının paylaşılmasında mahsur görmüyorum. Müşteri bu konuyu daha önce açmak istemiş ve haksız olduğu için onaylanmamıştır. Şuan neden onaylandığı da ayrı bir soru işareti.. Konunun elle tutulur ve müşterinin haklı olduğu bir durum bulunmadığını düşünüyoruz. Konunun ise üyeler ve konu sahibi tarafından görülmesinden 24 saat sonra silinmesini rica ediyoruz.

GÖRÜŞME YUKARIDAN AŞAĞIYA ŞEKLİNDEDİR.