Şu an uzatmalı olarak 2011 yılında girdiğim Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Tv Sinema bölümü okumaktayım, burada bir televizyonda yaklaşık 4 yıldır çalışıyorum, öncesindede sürekli çalıştığımdan ve okulun bana bir şey katmadığından maddi ve manevi olarak beni tatmin eden bu işlerde çalışıyorum. Şu an mecburiyetten son sınıfa kadar gelmiş bulunmaktayım. Bu yüzden artık maaşı vs. tatmin etsede özel sektörde çalışmaktan kurtulmak planlarım olduğu için KPSSye başlayacağım. Henüz geç olmadığını düşünüyorum.
Öncelikle bölümüm gereği alım yok, Anadolu Ajansı RTÜk ve TRTden başka şansı olmayan bölümüme Matematik, felsefe, ve fizik öğretmeni gibi alaylılar tercih yapıp torpil ile yerleştiği için alanımda atanma şansım 90 bile alsam mümkün gözükmüyor, aksini iddia eden varsa tabiki beni teşvik edebilir fikirlere bu konuda açığım
Son sınıf öğrencisi olduğum için şu durumda hem ÖNLİSANS hem de LİSANS KPSSye girebiliyorum diye düşünüyorum, bu doğru mu? Eğer öyle ise DÜZ lise mezunuyum, Düz memurluklar için ÖNLiSANS KPSS girerek herhangi bir memurluğu göze almış bulunuyorum. Bunun için okulu uzatmalı mıyım? Dediğim gibi okulun bir önemi yok TV sektöründe yıllardır tecrübe ettim ve teknik, grafik konularında oldukça yetiştirdim kendimi, ama özel sektör istemiyorum. Kamuda yetkin eleman istemiyor
.
Şimdi bu yıl bir iki dersi bırakarak lisans mezunu olmasam yinede sadece şansımı denemek ve sınav tarihi önlisanstan önce olduğu için lisans Kpssye girebilirmiyim girmem durumunda puanımı 2 yıl kullanabileceğime göre düz memurluk gelmezse ve olası iyi puan almam durumunda seneye alanımdan tercih yapmayı deneyebilir miyim?
İkinci senaryo yanlış bilmiyorsam önlisansa hala girebiliyorum, bu yıl yine iyi puan almam senaryosunda düz memurluklar için 85 üstü bir puanla memleketim olan Erzurumda birşeyler olur mu acaba bu konuda ki fikirlerinize çok ihtiyacım var.