dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Etrafınızda, çevrenizde çok iyi kilo veren insanlar var mı?
Yada sizde çok iyi, hızlı bir şekilde kilo vermiş olabilirsiniz.

Sizlerden önerilerinizi, tavsiyelerinizi almak istiyorum.
Çok yavaş kilo veren birisiyim, yarın bu sebeplede doktora gideceğim. Yani bu şekilde yavaş kilo vermemin muhakkak
bir sebebi olmalı. Resmen oruç diyetine girmeme rağmen 2 ayda 5 kilo verebildim üstelik sporla birlikte yapmış olmama rağmen.

Sizden tavsiyelerinizi bekliyorum.

(Mide ameliyatı düşünmüyorum...)

Bu arada kilo verme isteğimin sebebi bu sene son şans olarak Askeri sınavlara girme hakkım var.
Ortalama 3-4 aylık bir süreç var önümde.

BİLGİLERİM
Boy : 1.82
Kilo : 120

Günde min. 3-4 Litre su tüketiyorum.
Bazı arkadaşlar tuvalete çıkma durumundan bahsetmişler.
Yemek yedikten sonra direk olarak tuvalete çıkıyorum. Yani sofradan kalkar kalkmaz
lavobadayım... O derece

Hocam ben 1.5 ay içerisinde 97 kilodan 77 kiloya düştüm. Başarımın altında uzman desteği, istikrarım ve spor vardı. Özel harekat mülakatlarına hazırlanıyordum aynı zamanda diyetisyen desteği alıyordum. Bütün bunlar yetmezmiş gibi koşu ve taekwondo da yapıyordum. Bu kadar kısa sürede kilo vermek cidden sağlıklı değil bünyen çok sarsılıyor ve insan duygusal olarak da bir çöküşe geçiyor. Dediğiniz gibi tuvalet önemli bir unsur lakin bütün çabalarınız sonuca ulaşmıyorsa dahiliye görünün derim. Çünki şeker&karbonhidrat direnci olabilir vücudunuzda.
Diyet listem:
sabah:
1-2 haşlanmış yumurta
1-2 dilim kepekli ekmek
1 kibrit kutusu peynir
2-3 fındık veya 1 ceviz

Sabah-Öğle arası öğün:
1 porsiyon meyve

Öğle:
2-3 parça (ort 80 gr) yağsız kırmızı et& tavuk veya 1 tabak baklagil yemeği
2 dilim ekmek
3 tane fındık veya 1 ceviz

Öğle-Akşam arası öğün:
1 porsiyon meyve

Akşam:
2-3 parça (ort 80 gr) yağsız kırmızı et& tavuk veya 1 tabak baklagil yemeği
1 veya hiç dilim ekmek
3 tane fındık veya 1 ceviz

Gece veya antrenman sonrası araöğünü:
Normal araöğün 1 porsiyon antrenman esnası 1.5 porsiyon meyve

uyumadan 2 saat önce yeme içme bırakılıyor ve protein ağırlıklı besleniliyor.

Bu benim diyet listemdi. Ben Yoğun şekilde spor yaptığım için protein ağırlıklıydım aksi taktirde vücut besin bulamadığından kasları eritmeye başlayacaktı. Sizin gidip önce ayrıntılı tahlil vermeniz lazım sonrasında size özel de liste oluşturulur.