30.12.2016 tarihinde veridyen ile çalışmaya başlamışım, Daha önceki hosting firmasında sürekli kesintiler vs. oldugundan dolayı yeni bir yer arayışına girip r10 forumunda
@Ufuk Gedik; 'in açmış oldugu yılbaşı kampanyalı hosting konusuyla birlikte Veridyenle tanıştık.
Toplamda 3-4 internet sitem var ama bunların hitlerini toplasam günlük en fazla 200 ziyaretçi geçmez, incir çekirdeğini bile doldurmaz yani.
Veridyen ile çalıştığımız süre boyunca (1 yıl içerisinde) toplasan en fazla bir kaç kez anlık olarak ( 3-4 saatlik ) kesinti yaşamışımdır, hizmetleri iyi yani,
Hizmet almadan önce hosting bilgimin bulunmadığı belirtmiştim, eski firmadan sitelerin taşıma hizmeti vermediklerini belirtmişlerdi. Tamam dedim, siteleri tamamını kapatıp sıfırdan kurulum yapmıştım ve haliyle eski sitelerimin içerikli benden kaynaklı olarak silinmişti.
Ki şimdi Veridyen ile benden veya onlardan kaynaklı bir tartışma yüzünden yine hosting değiştirecegim ve içeriklerim tamamen silinecek ve
olay şu şekilde;
Veridyende kayıtlı olan bir domainimin kayıt süresi 2 sonra bitiyordu (10/01/2018), Bende Dün akşam (08/01/2018) 21:07'de domain süresini 1 sene uzatmak için hesaplarına 71 TL ödeme yapıp 35,50 TL karşılığı 1 sene domaini uzatıp, kalan parada bakiyemde kalacaktı.
Dün akşam ( saat 21:07'de ) havale yaptıktan sonra talep oluşturup para yatırdığımı bildirdim, Bugün saat 12:00 olmuş ve hala hesap bakiyem güncellenmemiş, domain yenilemenin süresi dolunca eski zamanda yine başıma geldigi için süre geçince forumdan 1 kişiye fazla para ödemiştim, yakın zamanda ise natro'da domain süresi dolduğu için uçuk bir miktar domain para talep etmişlerdi.
Daha önce yaşadığım bu durumdan doyalı ve aynı duruma düşeceğim düşüncesinden dolayı anlık bir sinir ile veridyen'e destek konuşması üzerinden şöyle bir mesaj yazdım tekrar
HOCAM ALLAH AŞKINA ŞAKA MISINIZ SİZ YA ?
ALTI ÜSTÜ BİR PARA YATIRMA İŞLEMİNİ ONAYLAMADINIZ, KAFANIZ MI GÜZEL
YARIN DOMAİN SÜRESİ DOLACAK, YENİLEMEM LAZIM, DAHA BAKİYEM GÜNCELLENMEMİŞ NOLUYO YAA ?
Bu mesajımın üzerinden 5 dakika geçmeden bakiyem güncellendi ve domainim uzatıldı, ne güzel keşke başta 5-10 dakika bilemedin 3 saat içerisinde bu işlemler yapılsaydı, bunları hiç yaşamasaydık ?
Bunun üzerine veridyenden Ufuk bey beni aradı, yine tartışmalı bir konuşma geçti. (Veridyen.com'da ki Oradaki mesajların yayınlanması etik mi bilmiyorum ama, yoksa tamamınıda yayınlarım) kendisi bana bir açıklama içerikli bir mesaj yazıp, sonunda aşağıdaki mesajı yazmış ve Destem Paneli üzerinden mesaj yazma yetkilerimi alıp, hosting süreniz bitince hosting paketimi kapatacaklarını söylediler.
Alıntı: Biz böyle bir tavır sergileyen kişi yada kuruma hizmet vermiyoruz. Sizin nasıl firma seçme, dilediğiniz firmayla çalışma-çalışmama hakkınız mevcut ise bizimde dilediğimiz müşteri ile çalışıp-çalışmama hakkımız mevcut.
Madem hesap kapatılacak neden hosting süresinin bitimini bekliyoruz, ben daha önce yaşadığım gibi host degiştigimde siteleri taşıyamayacağım ve verilerim yine gidecek
1 sene ödeme yaptıgmdan dolayı hosting paketimin bitmesine 6-7 ay kadar süre var ve biz hiç beklemeyelim. Madem hizmet alma/vermeyi burada bitiyoruz şimdi bitirelim.
Yeni bir hosting firmasına geçiş yaparım, Site ve Domainlerimin Taşıma ve kurulum işlemleri, Peşin ödediğim 1 yıllık hizmetin kullanmadığım sürenin + Bakiyemde kalan tutarın ödemesini de yapsınlar.
Herkes kendi işine baksın