DatabaseBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi Ukrayna'da yaşayan birisi olarak aklınıza ne gelirse sorun söyleyeyim.
Üniversiteler 1.300 dolar Eczacılık fakültesi, 1.400 dolar bilgisayar programcılığı. Bunlar tabi aracısız fiyatlar yani danışman olmadan.
1 dolar 47 grivna değil, 27 grivna şu anda. 47 grivna hiç bir zaman olmadı 2.5 sene önce sadece 1 ay en yüksek 37 grivnayi gördü.
Oturum izni için evlilik dışında herhangi bir seçeneğiniz yok. ( evlilik dışı bebek sahiplenme, ya da babasız bebek sahiplenme gibi konular hariç ) Tabi şirket v.s kurabilirsiniz ama hem pahalı hem de sıkıntılı bir süreç. Yine de şirket kurmak isteyen varsa yardımcı olurum. Üniversitelere kayıt olursanız oturum alabilirsiniz.
Ukrayna'da uzun süreli oturum almak için, 1 evlilik ya da evlilik dışı çocuk sahiplenme, 2 firma kurmak, 3 üniversite ya da dil kursu. Bunların dışında size kim ne derse yanlış bilgidir ve turist olarak 180 günde 90 gün kalma dışında Ukrayna'da bulunamazsınız.
Evlenince 1 senelik oturma izni alırsınız, 1 sene sonra gidip 1 senelik daha alırsınız, 2. Sene dolduğunda sınırsız oturum izni alırsınız, tabi bunun için gidip başvuru yapmanız gerek. Artık evli kalmak zorunda da değilsiniz. ( Anlaşmalı evlendiyseniz bosanabilirsiniz ) Ukrayna'ya sinirsiz giriş çıkış yapabilirsiniz. Artık Ukrayna'ya sinirsiz giriş yapabilirsiniz ama siz vatandaş değilsiniz yani @mcsoft dediği gibi Avrupa'ya v.s vizesiz gidemezsiniz. 2 yıl evli kaldıktan sonra ve + 3 yil Ukrayna'da kaldıktan sonra yani toplam 5 yıl sonunda Ukrayna vatandaşlığına başvurma hakkınız olur. Herhangi bir vukuatiniz vs de yoksa kabul edilirsiniz. Toplamta 5 yıl Ukrayna'da geçirdikten sonra ve vatandaşlık alırsanız Ukrayna pasaportu alır Avrupa'ya vizesiz gidersiniz. Ukrayna vatandaşlığı, uzun süre oturum v.s konularda sorularınız olursa +38 073 403 89 82 nolu telefonun whatsappından sorun söyleyeyim. Kimseden para almam danışmanlık ya da başka birşey adı altında. Ama ne olur sizde vaktimi boşuna almayın ihtiyacın olana yardım edeyim.
evet şimdi baktım ben gittiğim zaman 27'miş para bolluğundan karıştırmışım kusura bakmayın hayatımın en zengin 1 haftasıydı değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.