Anlamadığım şu. Ben ücreti karşılığında hizmet alıyorum. Bu server bilgisayara mail atma beceresi var diye para veriyorum.
Şimdi IP'ler kara listede olsa, benden kaynaklı veya öncesinden kaynaklı tamam, değişelim sorun yok. Bunun bir izahatı var.
Ama sunucu taraflı bir sorun yokken, ben de bir şey yapmadığıma göre neden para verdiğim bir server'ın mail özelliğini kullanamayım.
Bu aynen şuna benziyor:
Sıfır bir otomobil alıyorsunuz. Akşam olup farları açınca, farların mum ışığı gibi yandığını görüyorsunuz. Firmaya döndüğünüzde size şunu söylüyor :
Evet arabanızın farı var, ampülü de var. ve bu ampüller yanıyor. Bir sıkıntı yok. Az yanması ampül üreticisininden kaynaklı. İsterseniz 49 TL ye relay marka ampüllerimiz var
vds serverlar unmanaged'dir ve kontrolü sizin elinizde dir hosting firması sonuna kadar haklıdır diyemem ama söyledikleri şeyler doğru ilk aldığınızda attığımız mailler spam'a düşüyor mu kontrol etmek sizin sorumluluğunuz
sıfır araba almıyorsunuz çünkü neredeyse bütün ip'ler daha önce kullanılmışlardır blacklist'te dir veya değildir bunu kontrol etmek sizin sorumluluğunuzdadır.
evet arabanın farları düzgün göstermiyor ise diyebilir ki bizim sağladığımız hizmet bu kadar aydınlatıyor başka çözüm yok
ama sizin için tekrar çözüm üretmişler bende size diyorum ki çözüme ulaşmak için problemin kaynağına inin dediğim işlemleri yapın yada ulaşın bana beraber yapalım problemin çözümüne inelim.