merhabalar, modemden hattınıza gelen hıza ve desteklediği max hıza bakınız
eğer modemınıze gelen hız 8 ise modeme bağlı bütün cihazların ağ bağlantılarını kesiniz ve dns ayarlarınızı sıfırlayarak bilgisayarınızda başka bir yere bir istek gitmediğinden emin olunuz akabinde bir hız testi gerçekleştiriniz.

doğal olarak modeme gelen hız 8 olsa bile bu hızın tamamına erişmeniz mümkün olmayabiliyor en fazla 7-6 arası bir değer alabilirsiniz bu değerlerin düşmesine neden olacak unsurlar sırası ile şunlardır ;
modem ile bilgisayar arasındakı kablonun uzunluğu;
modeme bağlı olan adsl hattında kullanılan kablo kalitesi ;
sizin modem ile bilgisayar arasındakı kablo kalitesi ;
fiziksel unsurlar bunlar

fiziksel olmayan unsurlar ise ;
bilgisayarda arka planda çalışan bazı uygulamaların ağınızı sömürmesi v.b durumlardır

bunların tamamından emin iseniz santralda yaşanmıl bir sorun olabilir bunun çözümü için ise artık devreye türk telekom girecektir bu süreçte türk.net'in elinden bir şey gelmiyor beklemekten başka çünkü türk.net o hattı kiralıyor türk telekom çalışanları ise kendi müşterilerine öncelik veriyor tabi bu öncelik önünüzde 100 adam olduğu anlamına gelmiyor.

mümkün ise vdsl geçişinizi sağlayın destekliyorsa tabi ben 2 yılı aşkın süredir turk.net vdsl kullanıyorum oturduğum bölgede internete erişim hızları internet kafelerde bile en fazla 16 ama bana verilen hız 50
umarım sizinde sorunlarınız çözülür tez vakite bu güzel hızın keyfini sürersiniz.