Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayar başında günde 10 saatten fazla durduğum için, gözde yanma - kuruluk - yorulma, bazen baş ağrısı gibi sorunlarla karşılaşıyorum. Doktora gittim damla verdi, tabi damla geçici - kalıcı bir çözüm arıyorum. Bir kaç sorum olacaktı:
1- Şuan şu linkteki monitoru kullanıyorum.
https://www.asus.com/tr/Monitors/VX238H/ 23 inç, Çözünürlük : 1920x1080 olarak kullanıyorum. Tabi mavi ışık filtre ayarını en sona getirdim. Düzey 4'te şuan. Mac mini'ye bağlı yani işletim sistemi OS X. Yenileme hızı 60 Hertz olarak kullanıyorum, 50 Hertz seçeneği de mevcut. Sizde nasıl durumlar arkadaşlar? 50 Hertz'e indirmemi tavsiye eder misiniz? Oyun, fps falan hiç umrumda değil, göz sağlığına iyi ise onu düşürebilirim. Ya da daha yüksek Hz mi tavsiye edersiniz? Şuan bu monitor max. 60 Hertz destekliyor. Daha yüksek hertz destekleyen monitor mü almalıyım?
2- Çözünürlük 1920x1080, bunu düşürmemi tavsiye eder misiniz? Yalnız düşürünce görüntü kalitesi ciddi derecede düşüyor.
3- 23 İnç alayım büyük olsun sıkıntı yaşamayım dedim ama çok büyük ekran da gözleri yoruyormuş(doktor,
göz ile monitor dik uzaklığı -
monitor çapraz mesafesinin en az 2 katı olsun dedi, küçük olsa idi o şartı sağlardım şuan yakında olduğudum için 1.5 katı falan mesafe var. malesef, o kadar büyük bir masa icat edildi mi bilmiyorum

). Daha düşük boyutta bir monitor mu almalıyım sizce?
4- Monitör ün en üst noktası, gözümün hizasının biraz üstünde bu da sorun yaratıyormuş ancak bunu da tam çözemiyorum çünkü şöyle bir durum söz konusu.

Resimde gördüğünüz gibi masanın biraz üzerinde, o desteklik(ne deniliyor bilmiyorum desteklik diyelim

) hiç olmasa sanırım bu sorun çözülecek ama o desteklik olmazsa da monitor sabit durmuyor. Daha önce bunla karşılaşıp bu sorunu çözen oldu mu?
Genel olarak bu şekilde arkadaşlar sorularım, siz daha önce böyle bir sorunla karşılaştınız mı nasıl çözdünüz? Şuan sizdeki sistem nasıl? Kaç inç? Kaç Hertz? Çözünürlük kaç? Mesafe nedir? Monitor - göz mesafenizin altında mıdır? gibi detayları verirseniz, çok faydalı olacağını düşünüyorum.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...