*Düzenleme: Konuyu acarken Bitmain de teslimat adresi ekleme ekraninda ülke listesi standart A->Z seklde oldugundan dolayi listede Türkiyenin de oldugunu sanmistim. Simdi baktim da listede Türkiye yokmus ki o.O . Hali ile aleti cinden Türkiyeye zaten direkt sokamiyormusum :/.
Merhabalar,
arastirmama ragmen beni tatmin eden bir cevap bulamadim. Kendim almanyada yasiyorum ve bitmain den kendime S9 aldigimda gümrüge geldi, gerekli meblagi (vergiyi) ödereyerek aleti aldim pasa pasa eve geldim.
Bu islemin Türkiyede ayni sekilde olmayacagina dair icimde bir his var. Kesin orada da gümrüge takilir. Fakat aleti gümrükten gecirmek (vergisini vererek) asagida örneklendirgim gibi olur mu acaba? Almanyaya siparis versem de araba i bagajina 4 5 tane doldursam, Türkiyeye dogru yola ciksam beni sinir kapisinda yerler. O yüzden vergisini vererek efendi gibi bu aleti Türkiyeye sokmak istiyorum
Duruma göre niteliklerinde teknolji gecen bir Ltd. Sirketi üzerinden de alabilirim yada sade bir vatandas olarak da.

-Gümrük Memuru: Fatura 1000$, demekki %x gümrük vergisi ödeyeceksiniz.
-Vatandas: Evet, tabii.
-Gümrük Memuru: %x tt lira ediyor.
-Vatandas: Al buyrun, yada al bankaya gittim yatirdim dekontu vsvs
-Gümrük Memuru: Al sana aletin hadi güle güle

Bu islemi daha önce usulünce Türkyieye sokmus birisi/birileri varsa lütfen yardimci olun.