Baykod adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Özet geçeceğim. Bana borcu olan (1500 tl) birisi vardı, iyi niyetle borcunu ödemeyince bende kendi hk. sosyal medyada ve internet sitesi açarak durumu 1 kelime farklı olmadan birebir şekilde yazdım. Oyaladığını borcunu ödemediğini. Kendisi benim hakkımda hakaretten suç duyurusunda bulunmuş, avukata verdiği para bana olan borcundan daha fazladır herhalde.
Her neyse bir uzlaştırmacı atadı devlet. Ben borcumdan vazgeçtiğimi söyledim ama karşı taraf adımı karaladı diyerek benden 10.000 TL yi herhangi bir vakıfa yatırmamı istiyor.
Alacaklı benim, parayı alamadığım gibi 10.000 TL kadar da para çıkacak cebimden.
Uzlaştırmacı (polisim diye kimlik gösterdi) bunun fırsat olduğunu, ödemezsem ve iş uzarsa hapis kararına kadar varabileceğini söylüyor.
Adalet bu kadar öldü mü gerçekten? Ne yapmalıyım
internette yazdığın yazılar nasıl yazılar bilmiyorum ama hakaret içermiyorsa, korkmana gerek yok. Polisler onun tarafını tutar çünkü onu savcı yönlendiriyor, savcıya hesap veriyor. Savcı da sana bu davayı açan kişi zaten. Korkma üstüne git dava açsın görülsün. Ne yazdığını pm atarsan bakarız