Herkese merhabalar,
İsim vermeden x markası olarak anacağım yüksek performans sunan bir markadan laptop almış bulunmaktayım. Daha bugün 25. gün olmasına rağmen HDD'de bad sector, ekran kartında dalgalanma, renklerin birbirine girmesi, reboot edememe problemleri gibi problemler yaşıyorum. Normal kullanımda bir sıkıntı yok fakat oyuna girdiğimiz anca bir süre ama 1 ama 6-7 saat sonra mutlaka siyah ekran, donma problemi gerçekleştiriyor. Müşteri hizmetlerini aradığımda teknik servise gönderin bakalım şeklinde yanıt aldım. Hepimiz biliyoruz ki bir ürün teknik servis yoluna giriyorsa başına bir iş gelmeden müşterinin mutlu bir şekilde ayrılabilmesi inanılmaz zor bir süreç.
Alıntı
"İade edilecek ürünün, fatura tarihinden itibaren ilk 15 gün içerisinde teslim alındığı şekilde, standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir."
Sitede böyle bir ibare var.
Ben yaklaşık 4.5 milyar verdiğim bir ürünün daha ilk ayından servise girecek olmasından inanılmaz rahatsız ve üzüntü içerisindeyim.
6052 sayılı kanunla gelen yenilikler;- Daha önce 30 gün içerisinde ortaya çıkan arıza ve ayıplarda, arıza veya ayıp alındığında varolarak değerlendiriliyordu ve servisin ürünü onarma hakkkı yoktu. Yerine direkt aynı ürünün yenisi veriliyordu. Yeni kanunla bu süre 6 aya çıkarıldı.
Bu madde benim için geçerli mi? Şuan HDD'de oluşan bad sectorlerin resim ve kanıtlarını çekmiş bulunuyorum. Tüketici hakları hakkında bilgi sahibi olanlar, neler yapmam lazım?

30 günlük makinayı teknik servislerde, kargolarda heba etmek çok koydu açıkçası.