Merhaba,

1 adet HP DL 380e G8 sunucumuz mevcut. Sunucuyu kullanım amacımız sanal sunucular oluşturmak olacak. Bu nedenle SAS / SSD düzeyinde diskleri alıp sunucuyu aktif etmeyi düşünüyoruz.

Öncelikle merak ettiğim bazı konular var.

Sunucu üzerinde B320i raid controller mevcut. Ben bu sunucuya 900Gb Dell SAS disk takıyorum, sunucu " SAS License Key " istiyor benden ve lisansı girmeden de diski okumuyor. Muhtemelen bunu Dell olduğundan veya SAS olduğundan dolayı yapıyor. Çünkü SSD taktığımda sorun yaşamıyorum. Öncelikle bunun nedenini, varsa çözümünü öğrenmek isterim. Ayrıca bu sunucu için kullanılması en mantıklı, en performanslı raid kartı nedir? Bunu da öğrenmek istiyorum. Raid0 kullanacağım.

Sunucu şu an tek CPU ile çalışıyor. Çift CPU mevcut fakat heatsink 1 adet olduğu için tek CPU çalıştırıyoruz. Dl 380e G8 heatsink olan varsa elinde onunla ilgili de teklif alabiliriz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar.