Merhabalar arkadaşlar aklıma birşey takıldı belki aramızda sağlıkcı arkadaşlar vardır elbet duyuyorum doktora bir görün diyeceksiniz ilk işim bir kac haftaya boşluğumda görüneceğim. Zamanında ufak ufak yüksek cıkıyordu ilac vermedi yediklerine dikkat et ilac yazmak istemiyorum dedi. Babada tansiyon ve kalp rahatsızlığı olduğu için ilac kullanmakta. Abimde tansiyon hep yüksektir ama sorun yaratmıyor aynı şekilde bende öyle bir kac kere lazım oldu ölçtüler hep 14 8
13 8
bu civarlarda cıkıyor geneli 14-8 bana bir rahatsızlık vermiyor sporada gidiyorum. işin garibi bu tansiyon mantıken sporda daha cok yükselip bana sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum ama cok sükür bir problem bu zamana kadar olmadı. Diyeceğim şudur bu tansiyon normal mi ? Bana ileride bir problem yaratırmı? insandan insana yapıdan yapıya göre değişiklik gösterirmi illaki 12 7 olacak diye bir kavram yok sanırım kiminde düşük cıkıyorsa bende yüksek cıkmasını anormal yorumlamalı mıyım? Bilgi alışverişi yapabileceğimizi düşünerek sizlerinde fikirlerinizi almak istedim teşekkür ederim
Normal tansiyon 12-8 derler. Ancak bu tamamen yalan, hatalı bir söylemdir.
Her insanın tansiyon normali farklıdır.
Kimi insanın normal tansiyonu: 9-5'dir. Mesela senin tansiyon bu seviyelerde olsa bayılırsın gibi.
Kimi insanında 14-8 normaldir. Bu tamamen kişilere bağlı olarak değişen bir durum.
Acil Tıp Uzmanı hocamız hep böyle derdi, bizde böyle gördük uyguladık